SRPSKI MEDIJI RAZAPELI SANDRU PERKOVIĆ! Pogledajte što pišu o hrvatskoj atletičarki nakon sporne proslave

screenshot

Najbolja hrvatska atletičarka, Sandra Perković po šesti je put u karijeri trijumfirala na mitingu u Zagrebu s hicem od 67.60 metara. Nakon nedavnog, za nju razočaravajućeg nastupa, na finalu Dijamantne lige u Bruxellesu, na kojem je bila tek treća i tako prekinula niz od 15 pobjeda, Sandra je u Zagrebu pokazala kako je dominantna vladarica ove discipline. U vrlo lošim uvjetima i na iznimno skliskom bacalištu na stadionu Mladosti bacila je preko 67 metara, a na novinsku konferenciju je došla vidno promukla, s posljedicama bolesti koju vuče od prije finala Dijamantne lige.

Iznenađeni ste hicem preko 67 metara? A šta se dogodilo u Bruxellesu? Ja sam navikla ljude na velike daljine, prije 20 godina se sa 65 metara, koliko sam bacila u tom finalu, osvajalo zlato na OI. Nakon Bruxellesa nisam imala prospavane noći, ljudi vide da sam razočarana. Došla sam bolesna u Bruxelles i imala sam peh, eto, nakon sedam godina. Danas sam bila Sandra koja baca disk pa makar slomila nogu na mokrom krugu za bacalištu”, kazala je Sandra.

Pobjednički hitac od 67.60 metara došao je u trećoj seriji, u drugoj je bacila 66.10, u petoj 65.80, a u šestoj seriji 64.43 metra. Prvi i četvrti hitac nisu bili ispravni.

Najljepše je bacati doma. Došla sam u Zagreb poražena, depresivna i to na mokar krug. Presetna sam. Meni je ovih 67.60 metara velika satisfakcija. Ponosna sam na Zagrepčane što su me po ovoj kiši došla podržati”, rekla je Sandra.

Međutim, Sandrina velika pobjeda nažalost nije glavna tema Hanžeka. Iznenađujuće, svi pričaju o Sandrinoj proslavi, a ponajviše srpski mediji. Naime, njima je zasmetalo što je Sandra proslavila hitac gestikulirajući rukama krila. Srbi su uvjereni kako je Sandra gestikulirala ‘dvoglavog orla’, takozvani simbol ‘velika Albanije’. Sandra je upitana nakon pobjede na Hanžeku što joj je značila takva proslava.



Orao? To je samo značilo da je disk poletio”, objasnila je tako Perković svoju proslavu.

Međutim, Srbima se to objašnjenje nije svidjelo pa su mediji u srijedu nakrcani člancima u kojima se napada Sandra Perković, koja je inače velika prijateljica sa Ivanom Španović, srpskom skakačicom u dalj i nerijetko ponosno ističe svoja prijateljstva sa srpskim sportašima i zalaže se za toleranciju i mir u sportu.

Ipak, Srbi su u srijedu izašli s vrlo ružnim naslovima.

Alo je objavio članak s naslovom. “JEDVA ČEKALA DA OVO URADI Najbolja HRVATSKA sportistkinja pokazala “dvoglavog orla”, kada su je upitali zašto, usledio je BEZOBRAZAN odgovor”!

Kurir je nešto blaži: “PROVOKACIJA HRVATICE?! Sandra Perković pobedu proslavila pokazivanjem DVOGLAVOG ORLA”!

Telegraf: “Hrvatica prekrstila ruke i simbolom albanskog orla proslavila pobedu u bacanju diska”!

Blic: “BESMISLENA PROVOKACIJA HRVATSKE ATLETIČARKE “Orao? Ma, to je samo značilo da je disk konačno poleteo”.

U spomenutim člancima, Alo ide najdalje i tvrdi kako u “njezinu izjavu nitko nije povjerovao u Hrvatskoj, a kamoli u Srbiji i kako je čudno što je to napravila jer se često druži s Ivanom Španović i srpskim atletičarima” i potom ju uspređuju sa švicarskim albancima Shaqirijem i Xhakom, dok je Telegraf u svom tekstu pozvao Ivanu Španović da reagira na Sandrinu proslavu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI