Srpski nogometaš prisjetio se one večeri na Maksimiru ’99.

Photo: Screnshoot

Nađ i Jarni zajedno su igrali u španjolskom prvoligašu Betisu.

Iako je od toga događaja već prošlo čitavih 20 godina, teško je zaboraviti utakmicu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2000. godine između Hrvatske i Jugoslavije. Tada je na Maksimiru “Vatrenima” trebala bilo kakva pobjeda kako bi se plasirali na EP u Belgiju i Nizozemsku, ali završilo je 2:2.

Podsjetimo, EURO ’00. jedino je veliko natjecanje uz Svjetsko prvenstvo deset godina kasnije u Južnoafričkoj Republici na kojem Hrvatska nije nastupala od svoje neovisnosti.

Utakmice koja je tadašnju SR Jugoslaviju odvela na kontinentalnu smotru prisjetio se Albert Nađ, nekadašnji suigrač našeg Roberta Jarnija koji je na toj utakmici sudjelovao u incidentu sa Zoranom Mirkovićem. Nađ je bio veliki prijatelj s Mirkovićem i rekao je kako je u tom trenutku htio zadaviti Jarnija.

“S Mirkovićem sam igrao toliko godina u reprezentaciji. U tom trenutku, na tako važnoj utakmici punoj naboja, da sam mogao, likvidirao bih ga. Rekao sam mu to i na aerodromu kada smo se sreli na putu za Španjolsku”, kazao je Nađ.

Nađ i Jarni zajedno su igrali u španjolskom prvoligašu Betisu.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI