‘SRUŠITE SRBIJU I UNIŠTITE ČETNIKE’: Švicarac objavio poruku koja je izazvala salve uvreda

screenshot

Baš je jedan od švicarskih Albanaca izazvao probleme u Srbiji

Ždrijeb skupina Svjetskog prvenstva održan je u Moskvi, Srbi su dobili vjerojatno najtežu skupinu na Mundijalu. Kuglice su odlučile kako će Srbi tražiti plasman u nokaut fazu preko Brazila, Kostarike i Švicarske.

Prema mišljenjima mnogih, mogla bi to biti najneizvjesnija skupina, a najveća bitka vjerojatno će se voditi između Srbije i Švicarske. No, ta bi utakmica mogla biti itekako vatrena jer švicarsku reprezentaciju velikim dijelom sačinjavaju igrači albanskog, odnosno, kosovskog porijekla. Za Švicarsku su igrali, Granit Xhaka, Xherdan Shaqiri, Valon Behrami, Blerim Džemaili, Admir Memedi, Adrijan Nikši, Pajtim Kasami…

Baš je jedan od švicarskih Albanaca izazvao probleme u Srbiji. Naime, zvijezda Stokea Xherdan Shaqiri, odmah je nakon ždrijeba podijelio svoje oduševljenje s navijačima preko društvene mreže Instagram. “Hm, sviđa mi se ovaj ždrijeb. A vama? Spreman sam za sljedeće ljeto i za moje drugo Svjetsko prvenstvo”, napisao je zaista benignu poruku Švicarac, no onda su uslijedile maliciozne poruke njegovih obožavatelja.

Srpski mediji prenose kako su brojni albanski i kosovski navijači nakon toga zasuli Shaqirijevu objavu porukama poput “uništite četnike”, ”poruči svima da si Albanac i sruši Srbiju”, ”sje..te Srbiju”. Švicarska sa Srbijom igra 22. lipnja u Kalinjingradu.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI