ŠTO ĆE SE SADA DOGODITI? Suci priznali da su oštetili Hrvate: ‘Zbog toga nismo mogli spavati’

hrs

“Ja nikoga nisam uvrijedio, a nisu ni moji igrači. Ali način kako nas je besramno pokrao ovaj nazovi najbolji sudački par na svijetu. Oteli su nam pobjedu. A mi smo zadnjih deset godina dvaput bili domaćini SP i EURA, pa pitajte sve jesu li suci krali u našu korist kao što je slučaj tu. Ovi suci se trebaju sankcionirati, a neki su nas savjetovali i da povučemo ekipu s prvenstva. Onakav prekršaj nad Duvnjakom, pa to je bilo očito”, kazao je Červar nakon poraza od Njemačke u drugom krugu Svjetskog prvenstva u rukometu.

Hrvatska je izgubila od Njemačke i oprostila se od borbe za medalju, a Červar je onda sasuo paljbu po sucima tvrdeći direktno da su oni krivi za poraz.

Nakon svega oglasili su se i prozvani suci iz Danske koji su dosudili probijanje Karačiću u duelu s Wiedeom, a situaciju je komentirao sudac koji je to priznao kao prekršaj u napadu.

“Jedan od kriterija kod dosuđivanja prekršaja u napadu je i da obrambeni igrač stoji mirno dok se napadač zabija u njega. To ovdje nije bio slučaj. Nisam trebao čak niti puno puta pogledati snimku da se uvjerim da sam pogriješio”, priznao je mrtav hlada sudac Gjeding za dansku televiziju.

Kazao je kako ga je mučilo to što je oštetio Hrvatsku.



“Nismo se noćas naspavali, ali moramo prijeći preko toga. Bila je to odluka koja je imala veliki utjecaj na jednu momčad i ona je na meni. U najbolju ruku je dvojbena situacija. Vidio sam je 15 puta i bila su to dvojica igrača koji su išli jedan u drugoga, dosuditi prekršaj u napadu, bila je pogreška”, rekao je sudac.

Njegov partner Hansen, ima malo drugačije mišljenje.

“Dobro smo, naravno, malo utječe na vas kada napravite nešto krivo, utječe na naš ponos i profesionalizam u koji ulažemo iz dana u dan, ali smo i svjesni kako to ide uz ovaj posao. Mislim da smo se jako dobro nosili s pritiskom. Mi suci moramo se znati nositi sa svim tim, a ako ne možemo, tu nam niti nije mjesto”, veli sudac.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI