Što je to Dalić napravio da je Hrvatska proigrala?

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Junak dana je Andrej Kramarić koji kod Čaćića nije bio u prvome planu. Dao je dva junačka gola nakon sjajnih asistencija hrvatskih perjanica

Ima takvih trenutaka u sportu i životu. Kad si jako sretan iistovremeno možeš i žaliti za propuštenim prigodama. Upravo se to dogodilo hrvatskoj reprezentaciji u kvalifikacijama za svjetsku smotru u Rusiji, taj osjećaj neće izbjeći nakon silno bitne 2-0 pobjede u Kijevu protiv Ukrajine u posljednjem kolu.

Jer, Hrvatska je osigurala dodatne kvalifikacije i pritom postala svjesna propuštenih prigoda, kako je lako Hrvatska mogla otići direktno na SP…

Nevjerojatno blijedim partijama protiv Islanda i Turske u gostima, te doma protiv Finske Hrvatsku su bacile na rub provalije iz koje se izvukla za granu koju im je pridržao novi izbornik Zlatko Dalić.

Što je taj novi izbornik napravio da bi otklonio greške starog izbornika? Možda ništa posebno, upravo u tome je i poanta. Malo je porazgovarao s igračima, sve ih stavio više prema naprijed, napose Modrića, riskirao je s bekovima koji su stajali gore i ostavljali prostor iza sebe. Ali, rizik mu se isplatio. Ante Čaćić čovjek je koji je izbjegavao rizik, Dalić nije. Imao je i sreće, jer Ukrajina je u prvome dijelu bila bolja, imala četiri fine prigode, nije ih realizirala i osveta ju je morala sustići.

Nemojmo se žaliti na tu sreću koja nas je pomazila, ali sreća zna nekad biti i naklonjena boljem.



Hrvatska, da se razumijemo, i dalje igra spor i dosadan nogomet, puno tu ima nedorečenosti i slabosti, što su suparničke momčadi protiv Hrvata dosad znale obilato koristiti.

Dalić će u dodatnim kvalifikacijama, bez obzira na ime suparnika, imati nešto više vremena za momčad. Ne uigrati je, nego je posložiti, razmotriti što se moralo prije, a što će se morati za njegovog mandata. Zato je i tu, da konačno zamijeni sterilnost Čačićevog i pristupa reprezentaciji koji se odražavao na nastupima u posljednjih nekoliko mjeseci. Sterilna igra Hrvatske dosad se zaista teško podnosila.

Junak dana je Andrej Kramarić koji kod Čaćića nije bio u prvome planu, Dao je dva junačka gola nakon sjajnih asistencija hrvatskih perjanica, Modrića i Rakitića. To je ono o čemu stmo stalno pisali, Modrić iz Reala i Rakitić iz Barcelone ljudi su u našoj momčadi od kojih se nešto očekuje, gol, asistencija, dribling, egzaktan doprinos.

Sad kad smo ga konačno dobili evo odmah i sjajnog rezultata. Nije nimalo lako pobijediti Ukrajinu na njenom terenu u utakmici koja ti nosi, preneseno označeno, život ili smrt.

Sada nogometna Hrvatska nakon duge, Čaćićeve, depresije konačno može doživvjeti malo zanosa, dobiti nešto samopouzdanja i u dodatne kvalifikacije ući kako treba. Tu nam je tradicija na strani, četiri puta su Hrvati išli u dodatne kvalifikacija i sva četiri puta su prošli.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI