Što se to dogodilo Vatrenima protiv Senegala? Samo je jedan igrač izašao kao dobitnik

screenshot

Najveći dobitnik prijateljske utakmice Hrvatske protiv Senegala jest nesumnjivo Andrej Kramarić. Kao džoker s klupe podigao je hrvatsku momčad koja je do njegovog ulaska u igru uistinu bila inferiorna Senegalcima, gađao je vratnice, mučio senegalskog vratara, naposljetku zabio i pobjedonosni gol.

I to je sve. S ostatkom momčadi navijači ne mogu biti zadovoljni, Hrvatska se nije pokazala u raskošnom izdanju, bez obzira što je satkana od sjajnih igrača iz velikih klubova.

Ipak, riječ je o prijateljskoj utakmici i ne bismo smjeli biti isuviše oštri. U priči s ove utakmice moramo biti dobronamjerni kritikom i reći da se kod hrvatske momčadi u prvome, izrazito lošem, dijelu uopće nije vidjela koja je namjera Dalićeve postave.

Niti jedan udarac u okvir vratiju s bezbrojnim dodavanjima i tapkanjem u mjestu. S druge strane Senegalci su bježali hrvatskoj obrani kao zečevi od lovaca, plivao je Vida koji je u nastavku bio i sukrivac za vodeći gol gostiju iz Afrike…

Tek je ulaskom Kramarića, odlučnog i izvanredno spremnog hrvatska igra dobila intenciju, štogod je od lopti bio upućeno Kramariću Senegal je bio na konopcima. Jest, Hrvatska je izjednačila iz prekida, Perišićev slobodan udarac netko je od Senegalaca skrenuo u svoja vrata, no i prije toga prijetio je Kramarić iz svih oružja, a koju minutu kasnije i postigao gol za 2-1.



Kod naše momčadi iritira činjenica da je najborbeniji igrač ona koji je i najbolji, Luka Modrić. Ostali isuviše nedorečeni, neraspoloženi, nesposobni za pratnju Modrićevog ritma.

U Africi se igra dobar nogomet, Senegal je to potvrdio u Osijeku. Taktički odličan s nekoliko toliko brzih igrača da nas sve hvata ljubomora.

Nigerija, prvi suparnik Hrvatske na svjetskoj smotri, perjanica je afričkog nogometa, a ovo što je Hrvatska pokazala protiv Senegala ne budi optimizam.

No, rekao bi naš stručni komentator Tonči Gabrić “tko zna zašto je ovo dobro”. Tako valja gledati i na ovu utakmicu, Dalić je s igračima baš dobro mogao vidjeti koliko je afrička nogometna škola posebna, zanimljiva i dobra. Stoga, ako se izvuku pouke biti će valjda dobro.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI