ŠTO SE TO KUHA ZA VELIKI DERBI ZAGREBU? Dolazi horda Torcidaša, BBB priprema nešto opako?!

Igor Kralj/PIXSELL

Još nas samo nekoliko dana dijeli od prvog ovogodišnjeg najvećeg hrvatskog derbija. Dinamo i Hajduk odmjerit će snage u nedjeljku u 15 sati na Maksimiru, a prema svemu sudeći na zagrebačkom, pomalo derutnom, zdanju trebala bi biti dobra navijačka atmosfera.

Ulaznice za derbi kreću u prodaju u četvrtak, a Hajduk je naručio oko dvije tisuće ulaznica, no na južnoj tribini maksimirskog stadiona očekuje se još i više pristalica Hajduka. Naravno, neće svi ići preko kluba već bi neki mogli ići u privatnom aranžmanu. Priča se i kako bi na Maksimiru trebalo biti oko četiri tisuće navijača Hajduka.

Kada je u pitanju Torcida, nema dvojbe bit će tribina puna i tražit će se karta više, ali prava se enigma rađa kada su u pitanju navijači Dinama.

Naime, iz Dinama su odlučili kako osobe mlađe od 18 godina na navijačkoj tribini moraju biti u pratnji roditelja/zakonskog zastupnika, ili pak moraju imati pismenu suglasnost roditelja/zastupnika kako bi mogli uopće kupiti ulaznicu.

Navijači Dinama reagirali su poprilično žestokim priopćenjem…



 

Možda baš zbog te odluke Dinama, ovih dana vlada doista velik interes za derbijem, kao da se BBB malo probudio i kao da želi demonstiriati svu svoju ‘forcu’. Hoće li Maksimir konačno biti pun? To za sada ne znamo, ali svoje vehementno priopćenje navijači Dinama završili su ovim riječima…

“Svi oni koji iz nekog razloga nisu dolazili na Maksimir u posljednje vrijeme, koji god razlog bio u pitanju, moraju postati svjesni da je baš to ono što je djelomično uzrokovalo ovakvu situaciju. Ne može se ostajati doma dok ljudi koji su u Dinamu od “jučer” sa stadiona tjeraju one koji su na njemu proveli pola života. Ne može se ostajati doma dok takvi pišu neke svoje “zakone” za našu tribinu koji će se, u ovom slučaju, prelomiti preko leđa naše najmlađe braće! Nismo puno naučili iz prošlosti ako sva naša reakcija na ovo ostane samo na riječima”.

Što to BBB-ovci kuhaju za nedjeljni derbi, hoće li sve ostati u zakonskim okvirima, dolaze li uopće na utakmicu bodriti momčad ili će voditi neku svoju bitku? Puno je pitanja uoči okršaja vodeće momčadi lige i splitskih ‘Bilih’, a opet nekako u drugi plan pada nogomet, koji bi svakako mogao biti vrhunski jer su obje momčadi u odličnoj formi.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI