Šuker opet briljirao: Savez mu se raspada, a pogledajte o čemu on priča

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Interesantno, novinar Marce nije upitao što Šuker misli o situaciji s Lukom Modrićem koji je u Hrvatskoj optužen da je dao lažni sudski iskaz

Iako izbjegava hrvatske novinare Davor šuker, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza rado razgovara za španjolske medije, konkretno Marcu za koju je dao intervju ovih dana. Motiv za razgovor za Marcu bio je Realov nastup u Ligi prvaka,a Dabvor Šuker kao član Reala od 1996. do 1999. godine ima svoj renome kada je ta tema u pitanju.
Za utakmicu protiv PSG-a kaže:
„Real Madrid će zabiti jedan gol, minimalno. Mora igrati kao da je prva utakmica u Madridu završila 0-0. PSG ima velike igrače koji mogu nanijeti štetu no igrači Real Madrida su svjesni da mogu proći dalje. Prva utakmica im je, naime, bila psihološki jako važna”.
Intereantno, novinar Marce nije upitao što Šuker misli o situaciji s Lukom Modrićem koji je u Hrvatskoj optužen da je dao lažni sudski iskaz. Štoviše, nije ga pitala ni o Mateu Kovačiću. Španjolskim novinarima zanimljivije je što Šuker misli o Neymaru?
„To je nogomet. Real Madridu također možda neće igrati svi igrači, a o tome se ne govori ništa. Neymar je veliki igrač, jedan od najboljih na svijetu, no sigurno će se pojaviti netko drugi. Čini se da bi to mogao biti Ángel Di María. On će pokušati odigrati na najbolji mogući način. To su okolnosti uobičajene za nogomet”.
Real ove sezone zna neugodno kiksati, Šuker ipak smatra…
„Zašto je to tako, zašto igra bolje u Ligi prvaka nego u ostalim natjecanjima, potrebno je pitati njihova trenera. Ne želim davati nikakve savjete jer potpuno vjerujem onome što radi Zidane. Predsjedniku Florentinu Pérezu želim novi finale. U nogometu svi žele pobijediti prvaka, onoga koji je na vrhu. Stoga se nije lako održati na vrhu. Igrači su svjesni toga. Vide da ih mnogi žele maknuti odande. Ali u Real Madridu znaju kako se održati. To je klub koji nikada ne pogriješi u velikim utakmicama, čak ni onda kada su drugi klubovi na papiru favoriti. A da bi bio takav, moraš imati veliku mentalnu snagu. Nju imaju igrači i klub u cjelini. Utorkom i srijedom navečer imaju bolji učinak, shvaćaju to natjecanje kao svoje premda je riječ o 80 ili 90 posto istih igrača koji su prije toga odigrali prvenstvenu utakmicu. No kada ti igrači čuju himnu Lige prvaka, njihove se misli promijene. Ako se igrači Real Madrida fizički dobro osjećaju, mogu pobijediti bilo koga. To su, uostalom, pokazali prošle sezone pobjedom protiv Juventusa Mnogi su govorili o moćnom Juveu i njegovoj obrani, no na kraju nije bilo ništa od toga. Kada Real Madrid dobro uđe u utakmicu, s respektom prema protivniku, može svladati bilo koju momčad. Želim to i nadam se da će ove sezone igrati u Kijevu, u finalu”.
Šuker je bio upitan i o nadolazećim promjenama u nogometnoj igri:
„Razmišljaju o četvrtoj zamjeni. Svaki dan pogledam po jednu utakmicu, ono što je okružuje… Svakih deset godina sve se promijeni. Ne želim reći da mi u svoje vrijeme nismo trčali 10 ili 12 kilometara po utakmici, no sada se igra više fizički. Kvalitetan igrač, tu se slažem, jednako bi bio kvalitetan onda kao i danas. U Uefi razgovaramo o zdravlju igrača, o mogućoj promjeni četiri igrača tijekom utakmice, o putovanjima, ma o svemu”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI