Tajna snimka: Zdravko Mamić govori koliko je novca dao predsjednici

screenshot

Prema posljednjim navodima hrvatskog tjednika Nacional, postoji snimka sa sastanka kojemu je prisustvovalo nekoliko osoba, među kojima su bila i dvojica tadašnjih suradnika, predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović kao i Zdravko Mamić. Tjednik tvrdi da na toj snimci Mamić govori koliko joj je novca sveukupno dao za potrebe predizborne kampanje Kolinde Grabar-Kitarović.

Nacionalu je to rekao izvor koji tvrdi da o tome ima neposredna saznanja i kaže kako je uvjeren da bi ta snimka mogla preokrenuti tijek predsjedničkih izbora. Tjednik tvrdi da je riječ o jednom sastanku na kojem su osim Mamića bila i dvojica savjetnika predsjednice te jedan Mamićev suradnik iz Dinama.

“Riječ je o sastanku koji se dogodio nakon što je Kolinda Grabar-Kitarović već postala predsjednica, a na kojem ju je Mamić pred svjedocima prozvao jer nije izvršila nešto što mu je obećala. Kako bi prisutne dodatno podsjetio da prema njemu ima obveze, Mamić je rekao koliko joj je novca dao, a riječ je o iznimno velikoj svoti”, rekao je Nacionalov izvor, uz naglasak kako nitko od prisutnih tada nije komentirao Mamićeve izjave niti ih je negirao niti se usprotivio tvrdnjama.

Izvor kojeg Nacional spominje tvrdi da postoji plan da se spomenuta snimka pusti u javnst kako bi se utjecalo na predizbornu kampanju Kolinde Grabar-Kitarović, te da su probni baloni koji se  plasiraju da takva snimka postoji zasad u funkciji proizvodnje pritiska na predsjednicu kako bi onda možda odustala od kandidature.

Nacional je kontaktirao jednog od predsjedničini savjetnika za kojeg se navodi da je bio na tom sastanku s Mamićem, ali on tvrdi da na takvom sastanku, na kojem je Mamić pričao ono što tvrdi Nacionalov izvor nije bio, te da predsjednica od njega ne bi uzela bilo što.



Međutim, kazao je kako se predsjednica prije kampanje susrela s Mamićem i kako su s njom bili neki savjetnici, ali da nije bilo govora o novcu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI