Talijanski velikan želi Kovačića: Mateo postaje najskuplji hrvatski igrač ikad?

screenshot

Real bi mogao pristati na ovako dobru ponudu

Madridski AS objavio je pravu bombu na naslovnici. Pišu, naime, da Juventus planira kupiti Matea Kovačića na sljedećem prijelaznom roku. Mladi hrvatski veznjak još uvijek nije “zacementirao” svoje mjesto u prvoj postavi Reala te je ove sezone započeo samo 10 utakmica.

Sve to povod je ovakvim pričama, a povratak u Italiju i nije nelogičan. Serie A s njime bi ponovo obogatio talijanski velikan, Juventus, koji je spreman aktivirati otkupnu klauzulu iz Kovačićevog ugovora s Realom, koja iznosi 50 milijuna eura.

Usprkos mladosti, mislim da Kovačić ima izvanredne kvalitete i pred njim je sjajna budućnost. Jedan je od rijetkih igrača koji mogu izbaciti protivnika prvim dodirom lopte”, kazao je Massimiliano Allegri, trener Juventusa.

Osim što ga žele dovesti u svoju momčad, Juventus Kovačiću planira otvoriti prostor prodajom Miralema Pjanića u PSG ili Samija Khedire u Liverpool.

Kovačićev ugovor s Realom aktivan je do 2012. godine, a u Real je stigao 2015. godine iz Intera za 30 milijuna eura. Ako Juventus stvarno aktivira odštetnu klauzulu iz ugovora, Mateo će postati najskuplji hrvatski nogometaš u povijesti.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI