Tražit će se izručenje: Mamiću potvrđena druga optužnica

screenshot

Sud je prihvatio i prijedlog Državnog odvjetništva i odredio istražni zatvor Zdravku Mamiću. Istražni zatvor ostalim optuženicima nije određen.

Optužno vijeće osječkog Županijskog suda sastalo se kako bi potvrdilo drugu optužnicu protiv Zdravka Mamića i još šestorice suokrivljenika.

Županijski sud u Osijeku potvrdio je drugu optužnicu protiv Zdravka Mamića, a moguće je i traženje njegovog izručenja Hrvatskoj iz BiH gdje trenutno boravi.

Sud je prihvatio i prijedlog Državnog odvjetništva i odredio istražni zatvor Zdravku Mamiću. Istražni zatvor ostalim optuženicima nije određen.

USKOK Mamića i suokrivljenike tereti da su, u sklopu zločinačkog udruženja, nogometni klub Dinamo oštetili za oko 200 milijuna kuna.

Drugom optužnicom, uz Zdravka Mamića obuhvaćeni su njegov sin Mario, brat Zoran, bivši Dinamov direktor Damir Vrbanović, poduzetnici Sandro Stipančić i Igor Krota te menadžer Nikky Vuksan.



Kada je Uskok tražio istražni zatvor za Zdravka Mamića, a njegov odvjetnik Veljko Miljević je rekao kako toga nije bilo u povijesti Hrvatske.

Budući da se Mamić nalazi u BiH tražit će se njegovo izručenje Hrvatskoj.

Glasnogovornik suda Miroslav Rožac i tužitelj USKOK-a Sven Mišković otkrili su:

“Ujedno je određen i istražni zatvor koji je predložen od strane USKOK-a. Na to rješenje i na određeni dio odluka današnje sjednice vijeća je dopuštena žalba u roku od tri dana i o tome će odlučivati vrhovni sud. Na odluku o potvrđivanju optužnice žalba nije dopuštena” rekao je Rožac.

“Tražit će se njegovo izručenje iz BiH sukladno o sporazumu koji Hrvatska ima potpisan s BiH. Očekujemo da ćemo uskoro Zdravka Mamića vidjeti u Hrvatskoj”, izjavio je Mišković.

Ranije je odbijen zahtjev za izuzećem sudaca, a kad je u pitanju zahtjev za izuzećem predsjednika Županijskog suda, o tome će odlučivati Vrhovni sud. Odvjetnica suoptuženog Vuksana, Ksenija Vržina:

“Po pravnoj žalbi protiv izuzeća žalit ćemo se i idemo dalje u borbu. Mi smo podnijeli pritužbu ministru pravosuđa. Žalosno je da morate posegnuti za krajnjim sredstvom protiv ponašanja sudaca optužnog vijeća”, izjavila je Vržina

Facebook Comments

Loading...
DIJELI