Tunis pobijedio Hrvatsku 2:1

HNS

Srebrni Vatreni spustili su zastor na sezonu prijateljskim ogledom s Tunisom u Varaždinu, u kojemu su gosti osigurali pobjedu rezultatom 2:1.

HRVATSKA – TUNIS 1:2 (0:1)

Izabranici Zlatka Dalića lipanjski su dio kvalifikacijskog posla odradili u subotu u Osijeku, svladavši Wales rezultatom 2:1, a prije odlaska na ljetni odmor sastali su se s Tunisom u Varaždinu.

Afrički se predstavnik priprema za skorašnji nastup na Afričkom kupu nacija, a nakon po jedne uvodne prilike sa svake strane – pri čemu je za Hrvatsku pokušao Badelj – Badri je u 16. minuti iskoristio slobodan prostora i na asistenciju Msaknija matirao Slugu za vodstvo gostiju.

Prije poluvremena pokušao je i Petković, no Tunis je bio bliže drugom pogotku nego Hrvatska izjednačenju. Khazri je pucao tik pored vrata, a Sluga je odlično obranio pokušaj Haddadija.

Ipak, na samom početku drugog dijela Vatreni su se vratili u egal: Petković je primio Badeljevu loptu u kaznenom prostoru, uspio se izborili za prostor za udarac i precizno poslati loptu u donji kut Hassenove mreže. Bio mu je to reprezentativni prvijenac.



Hrvatska je tada stvarala opasnije situacije pred suparničkim golom, pokušao je i Pašalić, no niti Tunižani nisu posustajali te je Sluga spašavao i ispred Msaknija, a odluka je naposljetku pala u 70. minuti.

Vida je u šesnaestercu igrao rukom, a Sliti je hladnokrvno realizirao udarac s bijele točke za pobjedu 2:1. U potrazi za novim izjednačenjem dobru je priliku desetak minuta prije kraja propustio i Caktaš, a Hrvatska je tako upisala svoj prvi poraz u susretima s afričkim suparnicima te prvi poraz na varaždinskom stadionu.

 

 

Prijateljska utakmica.
Stadion Varteks, Varaždin.

Sudac: D. Stefanski (Poljska)

Strijelci: 0:1 – Badri (16′), 1:1 – Petković (47′), 1:2 – Sliti (70′ – 11m)

Žuti kartoni: Vida (70′), Kechrida (88′)

Hrvatska: Sluga, Benković, Lovren (46′ Bartolec), Vida, Melnjak, Pašalić (70′ Modrić), Badelj (55′ Brozović), Kovačić (55′ Perišić), Brekalo (58′ Halilović), Kramarić (63′ Caktaš), Petković. Izbornik: Z. Dalić.

Tunis: Hassen, Haddadi, Meriah, Bronn, Bedoui, Kechrida, Skhiri (89′ Maaloul), Chaalali (77′ Sassi), Badri (63′ Dräger), Msakni (63′ Sliti), Khazri (83′ Khenissi). Izbornik: A. Giresse.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI