Turnir u Umagu senzacionalno osvojio kvalifikant Rubljev

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Rus je izgubio u zadnjem kolu kvalifikacija i već pakirao svoje stvari, ali je ipak ušao u glavni turnir nakon odustajanja Borne Ćorića

Neočekivani pobjednik 28. izdanja ATP turnira u Umagu je ruski tenisač Andrej Rubljev. Rus je u finalu sa 2:0 (6:4, 6:2) pobijedio Talijana Paola Lorenzija.

Rubljev (19), inače 74 na ATP ljestvici, tako je osvojio svoj prvi turnir u karijeri i to na kakav način. Naime, Rus je izgubio u zadnjem kolu kvalifikacija i već pakirao svoje stvari, ali je ipak ušao u glavni turnir nakon odustajanja Borne Ćorića. Rubljev je i prvi “lucky loser” osvajač ATP turnira još od 2009. godine, kada je Rajeev Ram osvojio Newport.

U finalu je Rubljev nadigrao 16 godina starijeg Lorenzija, koji je ostao na jednom naslovu u karijeri. Mladi Rus je s dva “breaka” dobio prvi set, a i u drugom setu je još lakše dvaput oduzeo servis Talijana i za sat i 17 minuta došao do trijumfa. On je i drugi Rus pobjednik Umaga nakon Nikolaja Davidenka 2009. godine.

Rubljev je za pobjedu dobio 87 tisuća eura, a  pobjednički pokal mu je uručio naš proslavljeni tenisač Goran Ivanišević.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI