U Dinamu u tajnosti već PREOTELI vlast Zdravku Mamiću!

SCREENSHOT

Kako se ovih dana živi u Dinamu bez savjetnika Zdravka Mamića? Sudeći prema vijestima iz utrobe maksimirskog stadiona živi se tiše i mirnije, a neki govore da su „konačno i prodisali„. S druge strane Zdravko Mamić ima otvorenu liniju s Dinamom i ne skriva ljutnju što su se neki isuviše osamostalili i čine poteze bez njegovog znanja.

Naposljetku, zacijelo nitko nije radio u tako komotnim uvjetima u svlačionici poput današnjeg trenera Nenada Bjelice. Nitko mu ne ulazi u svlačionicu, on jednostavno nije u prilici doživljavati stresove koje su u serijama imali njegovi prethodnici…

Sve je to samo zbog jednog jedinog razloga. Zdravko Mamić već dva mjeseca čami u svom bosansko-hercegovačkom egzilu, u Međugorju, kamo je pobjegao da ne bi u pritvoru čekao pravomoćnost presude kojom mu je za kriminal u Dinamu izrečena kazna zatvora od 6,5 godina.

Njegov utjecaj slabi i slabit će, a njegov glas postat će tek glas vapijućeg na hercegovačkom kršu. Njegove dugogodišnje kontinuirane eskapade više ne dotiču i ne remete red i poredak u klupsjoj nacionalnoj momčadi niti podvajaju tribine, njegov neizdrživi presing i njegove ucjene više ne dijele pravdu i nepravdu u svlačionicama i na travnjacima. Uostalom, i navijači se vraćaju na tribine zdanja oronulog maksimirskog stadiona.

Sve to ne može biti po volji Mamića.



Kamoli kada vidi kako direktor kluba Tomislav Svetina poseže za odlukama koje on nije odobrio, ili kada klupski zaposlenici poput Tomislava Marčinka po gradu pričaju kako su “u klubu prodisali otkad ga nema”.

Riječ je o tako tipičnoj, uobičajenoj pojavi u povijesti čovječanstva, utjelovljenoj u staroj poslovici – kada mačke nema miševi kolo vode. Da će tako biti moglo se i pretpostaviti, oni koji su ga slijepo slijedili zacijelo su si umislili da su sposobni kao i on, a ako već nisu – pomislili su da su od njega nešto i naučili.

No, koliko god Zdravko Mamić bio osebujna osoba u našem nogometu nitko mu ne smije osporiti sposobnosti i energiju s kojima se probijao i u Dinamu i u hijerarhiji hrvatskog nogometa. Upravo je to njegove sljedbenike povuklo da ga slijepo slijede u uzletu. Dok je tu!

Sad kad ga nema…

Kako će se u današnjem Dinamu obraniti od napada onih koji žele drugačiji klub, napose nakon objave popisa skupštinara umreženih u jedno tijelo poput ribarske mreže, bez Zdravkovih veza i ideja.

Kapaciteti Mamića i njegovih sljedbenika su ipak toliko različiti da se slobodno može zaključiti kako ovaj današnji Dinamo nalikuje na vojsku bez vojskovođe. Uostalom, ne može svatko biti general.

Zapravo se sve svodi na to da je na početku predstava stvaranja nekog novog Dinama, možda ne po željama udruga koje se bore protiv sadašnjeg, ali sigurno ne istog kakav je dosad bio. Na koncu, što drugo nego zaključiti kako sve ovo što se događa jest ljudski. Karijeristi uvijek imaju pričuvnu varijantu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI