UEFA uvažila Srbiji sramotno objašnjenje i oprostila veličanje Ratka Mladića!

Nevjerojatno je to uopće napisati, ali ovako stoje stvari. Krovne europska nogometna organizacija, UEFA, oprostila je navijačima Crvene zvezde, odnosno tom beogradskom klubu, veličanje ratnog zločnica Ratka Mladića.

Zvezda je trebala najvažniju utakmicu ove sezone, protiv CSKA Moskve u šesnaestini finala Europske lige, igrati bez gledatelja, ali to se ipak neće dogoditi. UEFA je promijenila odluku nakon žalbe kluba i odlučila oprostiti Delijama veličanje ratnog zločinca.

“Ponosan sam jer smo uspjeli dokazati da Zvezda nije kriva i da zaslužuje uvijek imati navijače uz sebe. Pozivam navijače koji dobro znaju što nije dopušteno, da ubuduće o tome vode računa. Ova borba nije bila nimalo laka”, rekao je generalni direktor Zvezde Zvezdan Terzić.

Zvezda je u žalbi navela kako sporni transparent, s natpisom”Hiljadu doživotnih da su ti dali, častan Srbin tebe slavi”, na utakmicu u Bjelorusiji protiv BATE-a, nisu unijeli navijači Zvezde, već ruski navijači okupljeni u skupinu ‘Ultras Rusija’ koji su došli podržati beogradski klub. UEFA im je uvažila takvo objašnjenje i 13. veljače Zvezda će imati pun stadion protiv CSKA-a.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI