Varaždinci neće dobiti ni lipe od Rogova transfera: Njihovi milijuni ‘sjest’ će na račun HNS-a!

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Premda su Varaždinci trebali dobiti oko tri milijuna kuna kao naknadu za razvoj Marka Roga, taj će novac na kraju ipak pripasti Hrvatskom nogometnom savezu.

Varaždin, odnosno bivši Varteks, neće dobiti niti lipe od transfera Marka Roga u Napoli. Premda su Varaždinci trebali dobiti oko tri milijuna kuna kao naknadu za razvoj Marka Roga, taj će novac na kraju ipak pripasti Hrvatskom nogometnom savezu jer se novac ne isplaćuje klubovima koji su u stečaju.

“Iz Napolija su nam odgovorili da su primili odgovor FIFA-e. U njemu stoji da prema dodatku pravilnika FIFA-e klub koji je u stečaju, nije član saveza i ne natječe se, nema pravo na naknadu za razvoj igrača, već Savezu”, rekao je stečajni upravitelj Varaždinskog sportskog nogometnog kluba, odnosno pravnog nasljednika bivšeg NK Varteksa, Želimir Uršulin, prenosi Regionalni.

Klub vjerovnicima duguje čak 17 milijuna kuna. “Žao mi je, iz tog novca samo mislili namiriti vjerovnike, no izgleda da se približavamo kraju stečajnog postupka”, najavio je Uršulin zatvaranje stečaja i likvidaciju kluba.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI