VATRENI KAKVE JOŠ NISMO VIDJELI! Dalić okupio novu Hrvatsku, a evo zašto će tek rijetki preživjeti!

hns

Hrvatska nogometna reprezentacija okuplja se prvi put nakon osvajanja srebrne medalje. Vatreni kreću u novu akciju, već u četvrtak čeka ih prijateljska utakmica s Portugalom, dok je u utorak 11. rujna na rasporedu prva utakmica Lige nacija u Elcheu protiv Španjolske.

Iz Zagreba su već za Portugal krenuli Perišić, Brozović, Vrsaljko, Livaković, Mitrović, Čop i Letica, a tijekom ponedjeljka će tamo stići i Modrić, Lovre Kalinić, Jedvaj, Vida, Milić, Pivarić, Barišić, Kovačić, Bradarić, Badelj, Pašalić, Rog, Livaja, Santini i Pjaca.

Kao što se već sada može vidjeti, ovo će biti neka nova Hrvatska. Daliću su zbog hvatanja forme u klubu, ozljeda i zdravstvenih problema otkazali, Rakitić (vratit će se za Španjolsku), Rebić, Kramarić, Lovren, Strinić, a od momčadi su se oprostili Subašić, Ćorluka i Mandžukić.

Tko će igrati?

Dakle, na vratima će biti Kalinić, koji je logičan nasljednik Subašića, desni bek je Vrsaljko, lijevi bek će biti Borna Barišić koji je u odličnoj formi i najbolji je izbor za tu poziciju. Lovrena će zamijeniti Mitrović, a par bi mu trebao biti Vida. Umjesto Rakitića vjerojatno će zaigrati Kovačić, premda nije isključen niti Marko Rog, za kojeg je Dalić rekao da će mu pružiti još jednu priliku.



Nadalje, u prvoj se postavi svakako očekuje Luka Modrić, najbolji igrač Europe i Svjetskog prvenstva, dok bi mu partnera u liniji vjerojatno trebao činiti Badelj ili Brozović. E sada, na lijevom krilu očekuje se Perišić, a kako nema Rebića umjesto njega trebao bi igrati Pjaca, te su pozicije izuzetno deficirarne u ovom trenutku i Dalić će morati kasnije razmisliti o novim opcijama.

Najveća enigma bit će napadači. Ostavši bez Mandžukića i ranije Kalinića, Dalić će morao pozvati čitavu plejadu napadača i sada će eksperimentirati. Ima na raspolaganju Ivan Santinija, koji je u najboljoj formi i ima već sedam golova ove sezone na svom kontu u Anderlechtu. Tu je i Marko Livaja, ekscentrični napač AEK-a koji također igra sjajno ove sezone i imao je vrlo uspješnu prošlu, a ovo bi mu bio prvi nastup za A reprezentaciju i to u 25. godini. U konkurenciji je i Duje Čop, koji je konačno pronašao novi klub i sada polako hvata formu.

Neki neće preživjeti!

Ipak, ove bi uvodne utakmice, odnosno tamo negdje do zime, za neke mogle biti i posljednje u dresu Hrvatske. Ne, ne govorimo o mirovini, već o činjenici da na vrata reprezentacije kucaju i Brekalo, Ćaleta-Car, Sosa, Benković, Vlašić, Katić, Krovinović, a uskoro bi možda mogao i Olmo, odnosno Moro i Majer iz Dinama. Međutim, za potonju trojicu još je rano govoriti, ali za ostale je to realnost.

Brekalo je u izvrsnoj formi i vjerojatno je trenutno najvrijedniji eksponat u izlogu Wolfsburga, Ćaleta-Car je skupo plaćeni član Marseillea, Katić blista kod Gerrarda u Rangersu, Krovinović u Benfici, Sosa je najtalentiraniji lijevi bek kojeg Hrvatska ima. Dakle, svi koji nisu senatori u momčadi, mogli bi se osjećati ugroženo. I trebaju, jer konkurencija je vrlo zdrava stvar koja katkada izvlači optimum iz igrača, a Dalić to jako dobro zna.

Nažalost, Dalić ne može imat kadar od 40 igrača i veliki dio će morati otpasti, ali, u svakom slučaju, čeka nas vrlo uzbudljiva nogometna jesen s reprezentacijom, dok Dalića čeka slaganje novih Vatrenih.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI