VATRENI ODRADILI PRVI TRENING! Izostala je ‘velika četvorka’, Dalić poručuje: ‘Bit će opet problema’

hns

Hrvatska nogometna reprezentacija okuplja se u Zagrebu uoči posljednje dvije utakmice Lige nacija – sa Španjolskom u četvrtak, 15. studenog na stadionu Maksimir, te protiv Engleske na Wembleyju tri dana kasnije.

Većina igrača doći će danas, a Luka Modrić i Ivan Rakitić priključit će se reprezentaciji u utorak. Vatreni su prvi trening održali u ponedjeljak navečer na Hitrec-Kacijanu, a na njemu nije bilo Brozovića, Modrića, Perišića i Rakitića.

“Mislim da smo zdraviji i u boljoj formi nego u Elcheu i očekujem naše bolje izdanje. Moramo tražiti revanš, ali ne kroz osvetu. Španjolska je u međuvremenu izgubila od Engleske, treba joj bod ili pobjeda, a mi odlučujemo sami o sebi. S dvije pobjede prvi smo u skupini i u to treba vjerovati. Elche moramo zaboraviti, ovo će biti drugačija utakmica, drugačiji pristup. Moramo preuzeti inicijativu i posjed lopte, a s obzirom na španjolsku brzinu moramo biti jako oprezni”, rekao je ranije Dalić.

Govorio je i o zdravstvenom staju igrača.

“Vidjet ćemo danas na okupljanju kakvo je točno stanje. Treba nam nova energija, nova snaga, i računamo na mnoge mlade igrače. Brekalo i Vlašić pokazuju dobre igre u klubovima te su zaslužili biti s nama i vidjet ćemo hoće li dobiti šansu s obzirom na težinu utakmica. Nažalost, izvan stroja su Pivarić, Barišić, Sosa, Strinić, Leovac i bit će opet problema, ali moramo naći lijevog beka. Na desnom, nadam se, neće biti poteškoća s Vrsaljkom. Lovren je bio lakše ozlijeđen, no mislim da nije upitan – pun je samopouzdanja i u reprezentaciji je uvijek na vrhunskoj razini. Lovre Kalinić se vratio na teren, ali i Livaković u sjajnoj formi”, rekao je Dalić za službenu stranicu HNS-a.



 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI