VELIČANSTVENA UTAKMICA HRVATSKE: ‘Kauboji’ slavili u trileru nad trilerima i plasirali se u polufinale!

Facebook: IHF (Official)

I ako je Hrvatska u jednom trenutku vodila s pet golova prednosti sredinom nastavka Španjolci su dotjerali utakmice u dramatične vode. No, Hrvatska je zasluženo pobijedila...

U dramatičnoj utakmici četvrtfinala svjetske smotre Hrvatska je pobijedila Španjolsku 30-29 (17-15). U najboljoj utakmici na turniru Babićevi izabranici su slomili Španjolce sjajnim napadačkim akcijama, raspoložen je bio Mamić (9 golova) kao i vratar Stevanović, u obrani su Španjolci bili pod stalnim pritiskom i iako je Hrvatska u jednom trenutku vodila s pet golova prednosti sredinom nastavka Španjolci su dotjerali utakmice u dramatične vode. No, Hrvatska je zasluženo pobijedila.

Hrvatska će igrati u polufinalu protiv Norveške u Parizu u četvrtak.

U rasporedu – gol za gol – igralo se prvih desetak minuta. Španjolci su zabijali, najčešće preko Fernandesa. No, Španjolska se nije odlijepila, iako u to mnogi pretpostavljali.

U 10. minuti nesretne okolnosti za hrvatsku reprezentaciju. Prigodom jednog prodora ozlijedio se Stepančić, ležao je nekoliko minuta na parketu, naposljetku je iznesen s terena hramljući.

No, hrvatska se nije pokolebala, i dalje je bila strpljiva u napadu. Razigrao se Mamić koji je postgao šest golova u prvih dvadesetak minuta. I tako, u 18. minuti dobra Hrvatska vodila je s dva pogotka razlike (11-9), ali Španjolci ne bi bili jedna od najboljih momčadi na svijetu da ne stignu taj zaostatak.



Pa je Hrvatska opet povela s “dva plusa”, 14-12, pa su Španjolci ponovili izjednačenje. Golova je bilo puno, obrane su ostajale kratkih rukava. Kad je Stevanović zamijenio Pešića skupio je finih obrana i na odmor se otišlos krasna dva pogotka prednosti, 17-15. Uz još jednu opasku, od 17 hrvatskih golova čak osam je zabio Mamić.

Španjolci su doista izgledali kao da to nije njihova večer. Hrvatska je povela ubrzo i s tri, pa i s četiri pogotka prednosti, sa sjajnom “kontrom” Horvata i “sidrunskim” golom Muse. A kad je Mamić dalekometnim šutem lansirao Hrvatsku na “pet plusa” (21-16) Španjolci su pozvali minutu odmora.

U cijeloj toj sjajnoj hrvatskoj seriji sjajan je bio i vratar Stevanović. Naravno, Španjolci se nisu predavali, smanjili su prednost, pa i na samo dva gola minusa. Razigrao se Dušebajev, postaoje nazaustavljiv.

I utakmica je ušla u dramatičnu završnicu. Španjolska je imala napad za izjednačenje u 53. minuti, srećom Strevanović je sjajno obranio. Makar, u napadu je Hrvatska počela “štekati”. I uz 54. mihuti Šopanjolci su izjednačili (28-28).

Od 21-16 prednosti stiglo se na 28-28.

U zadnjih pet minuta ušlo se s pogotkom prednosti Hrvata. I dalje je odlično branio Stevanbović, dvije minute prije kraja Hrvatska ima dva gola prednosti (30-28). Španjolci su zvali minutu odmora. Minutu i pol prije kraja Valera smanjuje na gol zaostatka Španjolaca, sa sedam metara.

Točno minutu prjie kraja hrvatski izbornik Željko Babić zatražio je “time-out”.

Hrvatska nije zabila, ali nije ni Španjolska. Hrvatska je eliminirala moćnu Španjolsku. Senzacionalno!

Facebook Comments

Loading...
DIJELI