(VIDEO) ATOMSKI DINAMO NASTAVLJA GAZITI U EUROPA LIGI! Pogledajte kako su rastavili Anderlecht u gostima

screenshot

Dinamo je pobijedio golovima Izeta Hajrovića iz jedanaesterca u 19. minuti i Amera Gojaka u 69. minuti

U susretu 2. kola D skupine Europske lige Dinamo je u Bruxellesu pobijedio Anderlecht sa 2-0 upisavši i drugu pobjedu u skupini čime su ‘modri’ napravili veliki korak prema ‘europskom proljeću’ koje Dinamo čeka od 1970. godine.

Dinamo je pobijedio golovima Izeta Hajrovića iz jedanaesterca u 19. minuti i Amera Gojaka u 69. minuti. Obje momčadi su utakmicu završile s desetoricom igrača jer su crvene kartone dobili Ognjen Vranješ (46) i modri branič Kevin Theophile (90+2).

Dinamov trener Nenad Bjelica postavio je u Bruxellesu napadački sastav, s Petkovićem u vrhu napada umjesto nespremnog Gavranovića. Ipak, Anderlecht je bolje počeo utakmicu, a u u 10. minuti je opasan, ali neprecizan udarac uputio Bakkali, a u 13. minuti s iste pozicije je pokušao i Olmo, a domaći vratar Didillon je jedva obranio. Dvije minute kasnije Dinamo je imao sjajnu priliku, no Hajrović je idealnu loptu iz kornera poslao pored vratnice. U 17. minuti Petkovića je u kaznenom prostoru srušio Vranješ, a sudac je dosudio kazneni udarac koji je Izet Hajrović pretvorio u gol. U 21. minuti brza kontra Dinama, Oršić je iskosa došao sam ispred belgijskog vratara, koji brani njegov udarac, a u 23. minuti asistenciju petom Petkovića ne uspijeva u gol pretvoriti Gojak jer je uputio preslab udarac s desetak metara. U 44. minuti udarac Dimate sa 16 metara pogodio je Dilavera, a odbijena lopta otišla je nekoliko centimetara pored lijeve vratnice.

Već u 18. sekundi drugog dijela Vranješ krvnički ruši Olma i zarađuje crveni karton, a Oršić iz slobodnog udarca s 20 metara gađa lijevi kut, no Didillon bravurozno brani. Samo minutu kasnije Šut Hajrovića glavom belgijski vratar zaustavlja na gol-liniji, a u 59. minuti Olmo pogađa gredu, a 66, minuti Hajrović pokušava lobati istrčalog vratara u seriji propuštenih prilika zagrebačke momčadi. Konačno, u 68. minuti Dinamo realizira brojčanu prednost – udarac Gojaka s 16 metara u mrežu skreće veznjak domaćih Makarenko za vodstvo od 2-0.



U drugoj minuti sudačke nadoknade Theophile radi glupost i dobiva drugi žuti karton.

Za Anderlecht su svih 90 minuta igrali hrvatski nogometaši Ivan Santini i Antonio Milić uklopivši se u sivilo belgijskog sastava.

U drugom susretu iz ove skupine Fenerbahče je pobijedio Spartak iz Trnave sa 2-0, a oba gola zabio je Islam Slimani (52, 69).

Na ljestvici vodi Dinamo sa šest bodova, Fenerbahče i Spartak imaju po tri boda, dok je Anderlecht na začelju skupine s dva poraza.

Idući nastup Dinamo ima 25. listopada kada gostuje u Trnavi kod Spartaka u susretu koji će se igrati pred praznim tribinama jer je slovački klub kažnjen. U drugom susretu sastaju se Anderlecht i Fenerbahče.

ANDERLECHT – DINAMO 0-2

Pred 11.000 gledatelja na stadionu Constant Vanden Stock sudio je Bezborodov iz Rusije.

Strijelci: 0-1 Hajrović (19pen), 0-2 Gojak (68)

Crveni kartoni: Vranješ (And, 46), Theophile (Din, 90+2)

ANDERLECHT: Didillon – Milić, Sanneh, Vranješ, Najar (Saief, 66)- Trebel, Makarenko, Amuzu, Bakkali (Morioka, 89) – Dimata (Lawrence, 85), Santini

DINAMO: Livaković – Stojanović, Theophile, Dilaver (Perić, 46), Rrahmani – Ademi – Hajrović (Šunjić, 75), Gojak, Olmo, Oršić (Gavranović, 89)- Petković

Facebook Comments

Loading...
DIJELI