(VIDEO) Barcelona s “tricom” u Madridu udarila pečat na osvojeno prvenstvo

screenshot

Barcelona je ne stadionu Santiago Bernabeu pobijedila Real sa 3-0, a strijelci su bili Luis Suarez (54), Lionel Messi (64-pen) i Aleix Vidal (90+3)

Nogometaši vodeće Barcelone dobili su u subotu El Clasico, te su pobjegli Real Madridu na 14 bodova razlike. U derbiju 17. kola prvenstva Španjolske Barcelona je ne stadionu Santiago Bernabeu pobijedila Real sa 3-0, a strijelci su bili Luis Suarez (54), Lionel Messi (64-pen) i Aleix Vidal (90+3).

Domaćini su prvi zaprijetili, u drugoj minuti Ronaldo je zatresao mrežu, ali je gol poništen zbog zaleđa. Barcelona je najbolju prigodu u prvom poluvremenu imala u 29. minuti, ali je Paulinhov udarac obranio vratar Reala. Posljednje uzbuđenje u prvom poluvremenu doživjeli smo u 43. minuti. Nakon ubačaja Marcela centarfor Reala Benzema glavom je pogodio vratnicu.

No, u 54. minuti dogodio se ključan trenutak na utakmici. Ivan Rakitič je sa centra poveo kontru Barce i na vrhu kaznenog prostora poslužio je Sergija Roberta koji je produljio za Luis Suareza, a urugvajski napadač pogodio je mrežu za 1-0.

Drugi pogodak Barcelona je zabila u 64. minuti iz penala. No, tome je prethodila akcija u kojoj je Luis Suarez dva puta bio u mrtvoj šansi. Njegov prvi pokušaj obranio je Keylor Navas, a drugi je pogodio vratnicu i odbio se do Paulinha koji puca glavom iz blizine, ali branič Reala Dani Carvajal rukom sprječava pogodak te zarađuje crveni karton. Sudac je pokazao na bijelu točku, a siguran realizator penala bio je Lionel Messi.

Nakon toga Barcelona je ima još dvije prilike za povećanje vodstva, ali Semedo u 80. minuti i Andre Gomes u sudačkoj nadoknadi (90+1) nisu bili precizni. Ipak, u trećoj minuti sudačke nadonake Aleix Vidal zabija za konačnih 3-0.



Najbolju prigodu za Real u drugom poluvremenu kreirao je Luka Modrić u 78. minuti, ali je udarac Garetha Balea obranio vratar Barce Marc-Andre ter Stegen.

Luka Modrić odigrao je cijeli susret za Real, dok je Mateo Kovačić bio na terenu do 72. minute. S druge strane, Ivan Rakitić odigrao je svih 90 minuta za Barcu i jedan je od najzaslužnijih za uvjerljivi trijumf gostiju.

Poredak:
1 Barcelona 17 14 3 0 45 7 45
2 Atletico Madrid 17 10 6 1 25 8 36
3 Valencia 16 10 4 2 36 16 34
4 Real Madrid 16 9 4 3 30 14 31

Facebook Comments

Loading...
DIJELI