(VIDEO) BARCELONINA 12:0 POBJEDA IPAK NAMJEŠTENA: Protivnički igrač priznao: ‘Oni plačljivci nakon poraza su se i kladili’

Priča je dobila nastavak i to poprilično uzbudljiv nastavak. Naime, Eldenseov napadač Cheikh Saad otkrio je kako su taj nevjerojatan poraz od 12:0 zapravo režirala četvorica njegovih suigrača koji su se ujedno i kladili na takav ishod.

Nogometaši Barcelone B pobijedili su, do jučer široj javnosti nepoznati, Eldense s čak 12:0, a poraženi igrači briznuli su u plač nakon tako katastrofalnog rezultata. Bila je to rekordna pobjeda u trećem rangu španjolskog nogometa, a nakon utakmice klub je odlučio kako neće igrati utakmice do kraja sezone nakon ovog poraza koji ih je ionako otpravio u niži rang.

Uz to klub je odlučio obustaviti sve sportske aktivnosti i raskinuti ugovor s talijanskim investitorima jer sumnja u namještanje utakmice. Ljudi iz kluba angažirali su istražitelje i obratili se policiji kako bi otkrili je li utakmica s Barcelonom zaista namještena. Predsjednik kluba smatra kako je nemoguće primiti 12 golova od Barcelone B jer im čak nisu igrali ni ponajbolji igrači, Carles Alena, Jordi Mboula i Marc Cucurella.

E sada, priča je dobila nastavak i to poprilično uzbudljiv nastavak. Naime, Eldenseov napadač Cheikh Saad otkrio je kako su taj nevjerojatan poraz od 12:0 zapravo režirala četvorica njegovih suigrača koji su se ujedno i kladili na takav ishod, preciznije na 8:0 na poluvremenu i 12:0 na kraju susreta.

“Ne mogu odati imena spomenute četvorice, ali obećavam da ću to učiniti kada budem mogao”, kazao je u razgovoru za radijsku postaju RAC1, Saad. Kaže, pekla ga je savjest i morao je reći što se dogodilo, a sve je zapravo počelo njegovom isprikom navijačima u kojoj je sugerirao kako je utakmica namještena. “Ovaj 12:0 rezultat nije realan i istina će izaći na vidjelo. Ovo što se dogodilo je sramota i ne znam kako oni koji su to napravili mogu ikoga pogledati u lice”, napisao je Saad.

Tvrdi kako se u svlačionici obračunao s nekima od njih, a sve mu je, kaže, postalo sumnjivo kada ga je trener izbacio iz sastava minutu prije susreta, iako mu je prethodno rekao da će igrati. “Uvjeren sam da je i trener umješan jer mu nije odgovaralo da nastupam ja koji s tim namještanjem veze nemam. Rekao mi je da ću ući u igru tijekom susreta, a to sam odbio nakon što me poslao na zagrijavanje kada smo primili peti gol”, objasnio je Saad i naglašava kako je poručio ostalim suigračima s klupe da naprave isto jer će im se ime zauvijek povezivati s tom sramotom. Ipak, Saad ističe kako igrači Barcelone nisu imali nikakve veze s namještanjem. “Oni su samo radili svoj posao i uzeli ono što im je ponuđeno”, konstatira nogometaš.  

Nadalje, tvrdi i kako ima dokaze o namještanju. “Postoji i video u kojem se govori kako su se moji suigrači kladili na visoke iznose na ishod kojim je utakmica završila. Priča se kako su zaradili oko 30 do 40 tisuća eura, ali radi se o puno većim iznosima. Prijetili su mi da to ne smijem otkriti, ali ne bojim se. Neki od njih koji su plakali nakon utakmice kako bi ih kamere snimile su namjestili utakmicu”, tvrdi Saad.

Trener Fran Ruiz demantirao je riječi svojeg nogometaša koji je odlučio istupiti. “Ne znam o toj namještaljci ništa i nisam vidio ništa neobično na utakmici, niti sam ikoga poslao u igru kod 5:0”, tvrdi trener.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI