(VIDEO) Dario postaje ključni igrač Philadelphie: Opet je bio najefikasniji, a pogledajte akciju kojom je oduševio publiku

Jesse D. Garrabrant

Dariju je ovo već peti 'double-double' ove sezone i sada je drugi 'rookie' lige prema učinku, odmah iza svojeg suigrača, Joela Emiida.

Dario Šarić odigrao je još jednu izvrsnu utakmicu u svojoj ‘rookie’ sezoni u NBA-u. Hrvatski košarkaš predvodio je Philadelphiju u gostujućoj pobjedi kod Charlottea, završilo je 105:99, a Šarić je ušao s klupe i uspio ubaciti 18 koševa i ugrabio je 11 skokova.

Dariju je ovo već peti ‘double-double’ ove sezone i sada je drugi ‘rookie’ lige prema učinku, odmah iza svojeg suigrača, Joela Emiida. Ipak, kako je krenuo, Šarić bi mogao i nadmašiti moćnog suigrača. U posljednjih pet utakmica najbolji je strijelac Philadelphije sa 18.8 koševa po susretu, a u posljednje četiri utakmice najbolji je strijelac momčadi. Šarić je na parketu kod Charlottea proveo 31 minutu, a čak ga ni šut nije toliko išao, ubacivao je 8/17 za dva i 2/7 za tri, te je uz onih 11 skokova, pridonio s tri asistencije i jednom blokadom.

Spomenimo još kako je Sixers nastupio bez dvojice iz udarne postave, Joela Embiida i Jahlila Okafora, ali Šarić je odlično nadomjestio njihov izostanak. Phila je sada na solidnom učinku imaju 21 pobjedu ove sezone, što je dvostrukov više nego u prošloj sezoni kada su imali svega deset pobjeda.

 

https://www.youtube.com/watch?v=GBHUWnWCdwE

Brooklyn Netsu baš ne ide u novo godini. U 23 odigrane utakmice u 2017. godini, dobili su samo jednu. U ponedjeljak su upisali i svoj 13. poraz za redom, a kod kuće ih je svladao Memphis Grizzlies sa 112:103.

Hrvatski košarkaš, Bojan Bogdanović, odigrao je 25 minuta i u tom vremenu šutirao je samo šest puta i ubacio ukupno 11 koševa. Učinku je dodao i pet skokova te dvije asistencije. Kod Brooklyna najbolji su bili Lopez i Dinwiddie sa 17 koševa svaki, a Grizzlies je predvodio Conley s 32 koša.

https://www.youtube.com/watch?v=lKzwcXxULJw

Facebook Comments

Loading...
DIJELI