(VIDEO) HEROJ O KOJEM ĆE AMERIKANCI PRIČATI GODINAMA: Pogledajte čudesno hvatanje koje je iniciralo povijesni preokret

Premda su sve zasluge pripale treneru i vođi navale, nikako se ne smije zaboraviti Juliana Edelmana koji je nevjerojatnim hvatanjem zapravo donio preokret svojoj momčadi.

New England Patriots uzeo je naslov najbolje momčadi NFL-a u nevjerojatno uzbudljivom Super Bowlu protiv momčadi Atlante sa 34:28. Momčad američkog Hrvata, Billa Belichicka kreirala je famozan preokret i slavila nakon prvog produžetka u povijesti finala ovog natjecanja.

New Englandu je ovo bio rekordni deveti nastup u Super Bowlu, a čak su sedam puta stigli do finala u ovome stoljeću, to jest, otkako ih vodi karizmatični glavni trener, Belichick. Ipak, o ovome finalu danas govori cijeli svijet, a ne samo 300 milijuna Amerikanaca jer je New England stigao do pobjede senzacionalnim preokretom. Sredinom treće četvrtine gubili su 28:3, a onda su u posljednjoj dionici izborili produžetke u kojima su dobili prvi napad i rutinski ga iskorsitli.

New Englandu je ovo rekordni peti naslov, a za to su uglavnom zaslužni Belichick i Tom Brady koji je uzeo peti ‘prsten’. Vođa navale, 39-godišnji Tom Brady, proglašen je najkorisnijim igračem utakmice i time je postao rekorder, jer je po četvrti puta u karijeri postao MVP Super Bowla (2002., 2004., 2015., 2017.).

Premda su sve zasluge pripale treneru i vođi navale, nikako se ne smije zaboraviti Juliana Edelmana koji je nevjerojatnim hvatanjem zapravo donio preokret svojoj momčadi. Edelman je u padu s obje ruke uspio uhvatiti loptu, a u tom trenutku bio je u klinču s još trojicom braniča Atlante. Nakon njegovog hvatanja dogodio se veliki preokret. Brady je akciju završio još jednim uspješnim pretvaranjem za dva dodatna poena i utakmica je otišla u produžetak u kojem je New England bio bolji. No, naglašavamo, da Edelman nije uhvatio tu loptu, tko zna kako bi se sve završilo.

 



https://www.youtube.com/watch?v=AmkcgZmM27s&feature=player_embedded

Facebook Comments

Loading...
DIJELI