(VIDEO) KIM JON-UN NEĆE BITI SRETAN: Sjevernokorejska navijačica napravila nečuvenu pogrešku!

screenshot

Nadajmo se da neće pretrpjeti nikakve ozbiljne posljedice

Kim Jong-un u Južnu Koreju poslao je pravu vojsku navijačica koje uzbuđeno kliču, plješću i pjevaju na svakom sportskom susretu, na kojem nastupa njihova reprezentacija ili prestavnici. Tako je bilo i na umjetničkom klizanju.

Sjeverna Koreja u Pjongčang je poslala Ryom Tae Ok i Kima Jua Sika, klizački par, koji je završio na skromnom 13. mjestu od 16 sudionika. Još gori od njih bili su Amerikanci, Alexa Scimeca i Chris Knierim, koji su završili na 15. mjestu, ali jednoj sjevernokorejskoj navijačici su se, očito, jako svidjeli.

Naime, djevojka je počela pljeskati njima, a kolegica do nje odmah ju je udarila laktom da je upozori da plješće krivom timu.

Zaista loš potez, koji se nikako neće svidjeti Kim Jon-unu, ali nadamo se da djevojka, koja je morala pratiti stroga pravila ponašanja za navijačice, neće pretrpjeti prestrogu kaznu.



Jedan od najstrožih i najopasnijih vođa na svijetu ovo će sigurno smatrati sramotom, a da stvar bude još gora, to nije jedina koja se desila istog dana.

Naime, sjevernokorejski brzoklizač, 16-godišnji Jong Kwang-bom pao je nakon samo 500 metara utrke, a sve je pogoršao i kada je pokušao srušiti japanskog reprezentativca Keitu Watanabea. Osim što je to bilo prilično opasno za njega jer je mogao ostati bez prstiju kada je posegnuo da nogom Japanca, zaradio je dodatne penale i osramotio državu prljavim potezom.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI