(VIDEO) LIGA PRVAKA: Kramarić zabio jedan od najljepših golova u karijeri, Mandžo pogodio za pobjedu

youtube

Nogometaši Real Madrida, Bayerna, Juventusa, Manchester Cityja, Manchester Uniteda, Rome i Ajaxa izborili su plasman u osminu finala Lige prvaka i prije posljednjeg kola po skupinama.

Bila je to i večer u kojoj su se trojica hrvatskih reprezentativaca upisala među strijelce. Mario Mandžukić je zabio za pobjedu Juventusa protiv Valencije 1-0, Andrej Kramarić je postigao pogodak za Hoffenheim u domaćem porazu od Šahtara sa 2-3, dok je Nikola Vlašić postigao gol za CSKA koji je kod kuće poražen od Viktorije Plzen sa 1-2.

Tragičar večeri bio je hrvatski napadač Marko Livaja koji je u porazu AEK-a od Ajaxa (0-2) u 67. minuti zaradio crveni karton i to u svom prvom nastupu nakon što je odradio četiri utakmice kazne zbog isključenja u susretu protiv Vidi MOL-a u kvalifikacijama.

U derbiju skupine G, ali i večeri aktualni europski prvak Real Madrid je Rimu pobijedio Romu sa 2-0 osiguravši prvo mjesto u skupini.

Roma je u prvom dijelu imala nekoliko lijepih prilika, ali nije uspjela svladati vrata španjolskog sastava. Najbolju priliku imao je Cengiz Under koji je u posljednjim trenucima poluvremena promašio nemoguće, s pet metara je prebacio vrata. Kazna je stigla već u prvoj minuti nastavka, a pogodak za europskog prvaka postigao je Gareth Bale. U 59. minuti “Kraljevski klub” je poveo 2-0 golom Lucasa Vazqueza i potom obranio prednost. Talijanima ostaje utjeha kako su usprkos porazu prošli dalje.



Kapetan hrvatske vrste i najbolji nogometaš svijeta Luka Modrijć je igrao za Real do 80. minute, dok je od 63. minute za Romu zaigrao Ante Ćorić. Modrić je u prvom poluvremenu imao dvije lijepe prilike, oba puta je pucao s ruba kaznenog prostora, ali nije uspio zabiti. Njegov prvi udarac u 21. minuti je obranio Robin Olsen, a u 40. minuti je pucao preko gola.

U ranije odigranom susretu iz ove skupine Viktorija Plzen je priredila iznenađenje pobijedivši u Moskvi CSKA sa 2-1 premda je domaćin poveo već u 10. minuti golom Nikole Vlašića.

Vlašić je odigrao odličnu utakmicu, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu moskovskog sastava koji je ovim porazom ostao bez izgleda za plasman u osminu finala LP, a ugrožena mu je i treća pozicija koja vodi u Europsku ligu. Pobjeda Čeha najviše je obradovala Real i Romu koji su i prije večerašnjeg susreta u Rimu prošli dalje.

CSKA je poveo u 10. minuti Vlašićevim golom iz jedanaesterca, a bio je to njegov treći pogodak u Ligi prvaka ove sezone. Kazneni udarac je skrivio Milan Petržela koji je neopreznim startom srušio Georgija Ščenikova. Vlašić je u 22. minuti mogao zabiti i drugi pogodak, ali je pucao preko gola. Mladi Splićanin je u naslovnoj ulozi bio i u 27. minuti kada je fantastičnom loptom gurnuo Ščenikova u sjajnu situaciju, ali je napadač moskovskog sastava loše pucao.

Gosti su mogli izjednačiti u 44. minuti, također iz jedanaesterca, no Igor Akinfejev je zaustavio udarac Romana Prochazke. Međutim, Prochazka se iskupio za promašaj u 56. minuti izjednačivši na 1-1, a u 81. minuti Viktorija je preokrenula rezultat pogotkom Lukaša Hejde. Vlašić i Kristijan Bistrović su odigrali cijeli susret za CSKA.

Na ljestvici vodi Real sa 12 bodova, Roma ima devet bodova, dok CSKA i Viktorija imaju po četiri boda, no Česi su bolji u međusobnom skoru.

U susretu E skupine uzdrmani Bayern našeg Nike Kovača je podsjetio na stare dane deklasiravši Benficu sa 5-1. Bavarci su u zadnja dva susreta primili čak šest golova osvojivši samo jedan bod u prvenstvu, no protiv portugalskog sastava su odigrali odlično. Strijelci za Bayern bili su Arjen Robben (13, 30), Robert Lewandowski (36, 51) i Franck Ribery (77), dok je pogodak za goste zabio u 46. minuti Gedson Fernandes.

U drugom susretu igranom u ranijem terminu Ajax je u Ateni pobijedio AEK sa 2-0 osiguravši plasman u osminu finala. Tragičar utakmice bio je hrvatski napadač Marko Livaja koji je u 67. minuti zaradio crveni karton i to u svom prvom nastupu nakon što je odradio četiri utakmice kazne zbog isključenja u susretu protiv Vidi MOL-a u kvalifikacijama.

Gosti su poveli u 67. minuti golom Dušana Tadića iz kaznenog udarca kojeg je skrivio Livaja igrajući rukom. Hrvatski napadač je pritom dobio i drugi žuti karton, pa je domaćin posljednje 23 minute igrao s igračem manje. Livaji je to bila prva utakmica ove sezone u Ligi prvaka jer je prve četiri propustio zbog crvenog kartona zadobivenog u kvalifikacijama za LP. Podsjetimo, Livaja je nakon utakmice Vidi MOL – AEK nogom u prsa udario srpskog nogometaša Danka Lazovića nakon što je napadač mađarskog sastava za vrat povukao Markovog suigrača Niklasa Hulta. Zbog kazne je propustio prve četiri utakmice, a zbog novog crvenog kartona ove sezone više neće igrati u Europi.

Sve dvojbe oko pitanja pobjednika Nizozemci su riješili u 72. minuti drugim golom Dušana Tadića.

Na ljestvici vodi Bayern sa 13 bodova, Ajax je drugi sa 11 bodova, na trećem mjestu je Benfica sa četiri boda, a na začelju je AEK bez bodova.

U skupini H Juventus je pobijedio Valenciju sa 1-0 i osigurao prolaz, a dalje ide i Manchester United koji je teškom mukom porazio Young Boyse sa 1-0.

Torinska “Stara dama” je španjolsku obranu probila u 60. minuti golom Marija Mandžukića na asistenciju Cristiana Ronalda. Bio je to Mandžukićev prvijenac u LP ove sezone.

U drugom susret Manchester United je slomio Švicarce tek u sudačkoj nadoknadi, a zabio je Fellaini.

Na ljestvici vodi Juventus sa 12 bodova, Manchester United ima 10, Valencia pet, a Young Boys jedan bod.

U skupini F Šahtar je na gostovanju pobijedio Hoffenheim sa 3-2 i otvorio si vrata prolaz, dok su Lyon i Manchester City odigrali 2-2.

Šahtar je već nakon 15 minuta vodio 2-0, no njemački sastav je do poluvremena izjednačio. U drugom poluvremenu pao je samo jedan gol, u posljednjim trenucima susreta Taison je svojim drugim golom donio Ukrajincima pobjedu.

Šahtar je poveo u 14. minuti golom Ismailyja, a već minuta kasnije bilo je 2-0, a pogodak je postigao Taison. Smanjio je Andrej Kramarić golom u 17. minuti. Dugu loptu Ishaka Belfodila je odlično primio, a potom sjajnim udarcem s ruba kaznenog prostora prebacio vratara. Bio je to njegov četvrti gol ove sezone u Ligi prvaka uz jednu asistenciju. Više od njega zabili su tek Lionel Messi, Robert Lewandowski i Edin Džeko koji su na brojci od pet pogodaka.

Hoffenheim je izjednačio u 40. minuti golom Stevena Zubera. U 60. minuti domaćin je ostao s igračem manje nakon što je zbog drugog žutog kartona isključen Adam Szalai, a igrača više Šahtar je iskoristio u sudačkoj nadoknadi, a junak je postao Taison.

U drugom susretu Lyon i Manchester City su odigrali 2-2. Domaćin je dva puta vodio, no City je izvukao bod.

Domaćin je bio bolji u prvom dijelu, ‘lavovi’ su imali tri sjajne prilike, a najbliže golu bio je Maxwel Cornet koji je u 43. minuti pogodio vratnicu. Ipak, Cornet je u 55. minuti fantastičnim golom s ruba kaznenog prostota doveo domaćine u vodstvo. Izjednačio je Laporete u 63. minuti, ali je Cornet u 81. minuti svojim drugim pogotkom doveo Lyon u novo vodstvo. U 83. minuti ‘Građani’ su ponovo izjednačili, a zabio je Sergio Aguero.

Na ljestvici vodi Manchester City sa 10 bodova, Lyon ima sedam, Šahtar pet, a Hoffenheim tri boda. U zadnjem kolu Šahtar i Lyon će u međusobnom susretu igrati za prolaz.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI