(VIDEO) Ludnica na dočeku prvog hrvatskog zlatnog paraolimpijca!

facebook

Najbolji hrvatsko skijaški paraolimpijac Dino Sokolović u svom trećem nastupu na paraolimpijskim igrama popeo se na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja.

Nakon što je u prvoj slalomskoj vožnji na ZPOI u Pjongčangu u konkurenciji sjedećih skijaša bio treći, Sokolović je u drugoj vožnji pokazao superiornost i s ukupnim vremenom od 1:39.82 osvojio prvo zlato za Hrvatsku na zimskim paraolimpiskim igrama i nakon 11 godina bavljenja paraskijanjem dostigao vrhunac svoje sportske karijere.

Jednostavno ovog puta su se kockice posložile u moju korist. Konkurencija u Pjongčangu je daleko jača nego prije četiri godine u Sočiju, međutim imao sam sreće u prvoj vožnji na stazi koja je bila tako zahtjevna da su neki od mojih konkurenata lošije odvozili ili odustajali. Kada sam ušao u cilj druge vožnje, prvo mi je prošlo kroz glavu da sigurno imam medalju”, rekao je Sokolović.

Sokoloviću je priređen i veliki doček u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman gdje je vojska obožavatelja došla pozdraviti Dinu i hrvatsku delegaciju s paraolimpijskih igara u Pjongčangu među kojima je i brončani Bruno Bošnjak koji je medalju uzeo u snowboardingu.



Paraolimpijci stigli kući!

Naši junaci su napokon stigli kući, a dočekali su ih pravi srčani navijači! Pratite medijsku presicu uživo od 13:30 i osjetite dašak slavlja povijesnih uspjeha naših paraolimpijaca! ???? #NavijamZaNaše #paraolimpijci

Posted by Paraolimpijac on Dienstag, 20. März 2018

Dino Sokolović (29) radi u Hrvatskom paraolimpijskom odboru, a obje noge su mu amputirane nakon teške prometne nesreće u kojoj je 2003. izgubio majku i dva brata. Do 2007. godine trenirao je plivanje, a onda se prebacio na skijanje i to zahvaljujući našoj najboljoj sportašici svih vremena – Janici Kostelić. Naime, 2007. godine Monoski klub Zagreb je od donacije Janičinog štapa, koji joj je ispao na utrci na Sljemenu, uspio skupiti novac za dvije monoskije i pet dana treninga u Austriji. Sokolović se javio na njihov poziv i tako je sve počelo.

Sokolović je i prije četiri godine u Sočiju bio korak do medalje jer je nakon prve vožnje bio u uvjerljivom vodstvu, ali je u drugoj pao i ostao bez plasmana. Sokolović je nastupio i na ZOI u Vancouveru 2010. gdje je u slalomu osvojio 21. mjesto, dok je u veleslalomu ostao bez plasmana.

Sokolović je ove sezone osvojio drugo mjesto u poretku sjedećih slalomaša u Svjetskom kupu za osobe s invaliditetom.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI