(VIDEO) MIRJANA JE SVJETSKA SENZACIJA! U 35. godini herojskom borbom izborila polufinale Australian Opena

Twitter: Australian Open

Mirjana je odigrala fantastičnu partiju, vrhunsku dapače. Na teren je izašla sa zavojem na lijevoj nozi, ali to ju nije spriječilo da bombardira protivnicu snažnim udarcima.

Hrvatska tenisačica, Mirjana Lučić-Baroni, na drugom kraju svijeta kreira sportsku senzaciju. Lučić-Baroni je u četvrtfinalu Australian Opena za sat i 47 minuta svladala petu igračicu svijeta, Čehinju, Karolinu Pliškovu sa 6:4, 3:6, 6:4 i plasirala se u polufinale, iako je ozljeđena. Valja istaknuti i to ne samo zato što je Mirjana hrvatska tenisačica, kako je ovo zaista herojski podvig jer Mirjana u 35. godini života s ozljedom dolazi do polufinala Grand Slama u Melbourneu.

Prošlo je gotovo 18 godina otkako je po prvi puta na Grand Slamu došla do polufinala. Bilo je to 1999. godine u Wimbledonu kada je poražena od legendarne Nijemice, Steffi Graf. Danas je Mirjana ponovo izborila nastup u polufinalu i to je zaista senzacija pogotovo jer je u četvrtfinalu izbacila čak deset godina mlađu Karolinu Pliškovu, petu tenisačicu svijeta koja je trenutno u sjajnoj formi.

Mirjana je odigrala fantastičnu partiju, vrhunsku dapače. Na teren je izašla sa zavojem na lijevoj nozi, ali to ju nije spriječilo da bombardira protivnicu snažnim udarcima. Napadala je svaku loptu, snažno, precizno i beskompromisno. Osvojila je prvi servis, a potom je odmah imala priliku za break, ali je Čehinja ipak preokrenula situaciju na 3:1 u svoju korist. Mirjana se tada vraća i preokreče čak do 4:3 i potom je u sljedeća dva gema uvjerljivo završila set.

U drugom setu Mirjana je krenula silovito i ubrzo je stigla do 2:0, ali onda su počeli problemi. Pliškova zove time-out tražeći liječničku pomoć, odnosno, priliku za rekuperaciju i to joj je uspjelo. Preokrenula je na 3:2, a Lučić-Baroni se nekako uspijeva vratiti na 3:3, no, tada je pokleknula. Na svom servisu zakucala je smash u mrežu i poklonila protivnici gem, a na kraju je Pliškova rutinski odradila set za izjednačenje.

No, Mirjana je treći set odradila herojski. Počelo je obostranim gubljenjem servis-gemova, ali bilo je tu fantastičnih poteza koji su mamili uzdahe s tribina. Mirjana je povela s 3:1, a Pliškova opet preokrenula na 4:3 i tada je Mirjana zatražila liječnički time-out i šepajući napustila teren. Vratila se također šepajući, ali vratila se po pobjedu. U sljedeća tri gema dala je Pliškovoj samo jedan poen. Odmah je krenula serijom aseva i poravnala na 4:4. Potom je na servisu protivnice uzela nova četiri poena i onda za kraju odservirala spektakularno za meč.



Nakon što je osvojila posljednji poen, pala je ne tlo, prekrižila se i zaradila ovacije publike!

Mirjana neće imati previše vremena za odmor jer polufinale joj je na rasporedu već u noći sa srijede na četvrtak, a suparnica joj je Amerikanka Serena Williams.

https://www.youtube.com/watch?v=yDpzT15PziA

Facebook Comments

Loading...
DIJELI