(VIDEO) ODUŠEVIO NA ‘OTOKU’: Najskuplji ‘anonimni dinamovac’ na meti ruskog i čak tri engleska kluba iz Premiershipa

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Malo tko se nije snebivao kada je Mamić otpravio mladog, gotovo anonimnog, stopera za tako velik novac u Škotsku jer većina poklonika Dinama još nije stigla ni steći uvid u njegove sposobnosti.

Na samom kraju ljetnog prijelaznog roka 2015. godine redove Dinama napustio je za vrtoglavih sedam milijuna eura, do tada još nedokazani stoper, Jozo Šimunović. Igrao je svega dvije sezone u prvoj momčadi Dinama i skupio nešto više od 40 nastupa za ‘plave’ i onda ga je Celtic kupio za nevjerojatnih sedam milijuna eura.

Malo tko se nije snebivao kada je Mamić otpravio mladog, gotovo anonimnog, stopera za tako velik novac u Škotsku jer većina poklonika Dinama još nije stigla ni steći uvid u njegove sposobnosti.

Ipak, mladi Šimunović imao je dosta problema na početku, teško se povrijedio i pauzirao je gotovo cijelu sezonu. No, u netom okonačnoj sezoni, koju je Celtic završio bez ijednog poraza i s tek četiri remija, Šimunović je procvjetao. Hrvatski stoper upisao je 33 nastupa za Celtic, zabio je jedan gol i dva puta asisitirao, no, valja naglasiti kako je oduševio Otok svojom požrtvovnom igrom.

Šimunoviću je dobra igra u škotskom prvaku donijela i interes brojnih stranih klubova. Engleski Daily Mail piše kako su se među zaintersiranim klubovima našli i engleski Premijerligaši Newcastle, Huddersfield Town i Burnley, ali tvrde i kako ga želi ruski Spartak. No, ono najzanimljive je odšteta koju Celtic traži za Šimunovića. Premda trenutno vrijedi oko 3.5 milijuna eura, Škoti traže oko devet milinuna eura.



Daily Mail prenosu i izjavu Zorana Krnete, predstavnika Star Sports and Entertainmenta koja predstavlja Šimunovića.

“Jozi se ne žuri. Ima klubova koji zovu i pokazuju interes, ali koliko znam nema službenih ponuda. Siguran sam da će nam iz Celtica reći ako je neka ponuda prihvaćena, a dotad se Jozo veseli novoj sezoni”, objasnio je Krneta.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI