(VIDEO) Portugal nije imao milosti prema dosad nepobjedivim Švicarcima

facebook

Švicarska je u Lisabon doputovala sa stopostotnim učinkom i remi joj je bio dovoljan, dok je Portugalu, koji ima bolju gol razliku, trebala pobjeda

Posljednjeg dana europskih kvalifikacija još su dvije reprezentacije izborile izravan plasman na SP 2018., a to su Francuska i Portugal.

U dodatne kvalifikacije idu Švicarska, Italija, Danska, Hrvatska, Švedska, Sjeverna Irska, Grčka i Irska, a ždrijeb parova je u utorak 17. listopada.

Francuska je u utorak na Stade de Franceu, kao vodeća u skupini A, dočekala Bjelorusiju i slavila je sa 2-1. Za “tricolore” su zabili Antoine Griezmann (27) i Olivier Giroud (33), a utješni pogodak za Bjelorusiju dao je Anton Saroka (44).

Nizozemci, trostruki svjetski viceprvaci, koji će propustiti drugo veliko natjecanje zaredom, nakon što ih nije bilo ni prošle godine na Euru u Francuskoj, u utakmici bez značaja za njih su protiv Švedske pobijedili sa 2-0, dok su Luksemburg i Bugarska odigrali 1-1.

U skupini B Portugal i Švicarska odlučivali su tko će izravno u Rusiju, a tko u dodatne kvalifikacije. Švicarska je u Lisabon doputovala sa stopostotnim učinkom i remi joj je bio dovoljan, dok je Portugalu, koji ima bolju gol razliku, trebala pobjeda. Portugal je poveo autogolom Djouroua u 41. minuti, a pobjedu i izravan plasman na SP potvrdio je André Silva (57).



Facebook Comments

Loading...
DIJELI