VIDEO: Rijeka izgubila na Rujevici od taktički jačih Grka

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Grčka je momčad zatvorila u zadnjim minutama i sudačkoj nadoknadi stručno sve prilaze vratima.

U prvoj utakmici skupine hrvatski predstavnik Rijeka nije izbjegla poraz protiv grčkog AEK-a 1-2 (1-1). Rijeka nije odigrala lošu utakmicu, no AEK je ispao profesionalnija momčad, taktički uređenija.

U prvih 45 minuta AEK je pomalo i iznenadio Rijeku napadačkim pristupom. Koji mu se ubrzo i isplatio, makar je domaćin imao prvu prigodu. Već u 3. minuti Brazilac u redovima Rijeke Heber s pet-šest metara nije uspio svladati grškog vratara u padu, gađao je ravno u njega.

Dakako, kazna je brzo stigla, AEK je stisnuo, i u jednom trenutku nakon slabe reakcije obrane Rijeke lopta je došla do usamljenog Mantalosa koji je kroz šumu nogu pogodio sam kut.

Rijeka se nije obeshrabrila, krenula je još žešće, utakmica je izgledala baš otvoreno i stiglo je izjednačenje u 25. minuti, nakon kornera Elez se oslobodio svog čuvara i poluvolejom uputio prizemnu loptu u sam kut vratara, krasan zgoditak za 1-1.

Do odlaska na odmor možda je AEK izgledao opasnije, no imao je i sudačku pomoć, jer procjena prekršaja često je uzbuđivala tribine na Rujevici, s potpunim pravom.



Kekova momčad u nastavak je ušla ambiciozno, napadački, s dosta rizika. Zalud Rijeci dobre minute kada je u 64. minuti primila gol iz slobodnog udarca. Izvrsno je prebacio živi zid Christodoulopoulos, vratar Prskalo bio je prekratak, dotakao je loptu, ali je nije spriječio da uđe u mrežu.

Potom je Rijeka još više pomaknula linije prema naprijed. Što je grčki sastav iskoristio za dvije velike prilike, promašene… Tukli su Simoes i Christodoulopoulos.

Dvije sjajne zgode imao je tamnoputi Acosty koji je ušao kao Kekova pričuva, čak je bio i smiješan način kako je uprskao te velike prilike.

No, ako AEK išta zna onda se zna braniti, grčka je momčad zatvorila u zadnjim minutama i sudačkoj nadoknadi stručno sve prilaze vratima. Onemoćala Rijeka morala se pomiriti s porazom.

https://www.youtube.com/watch?v=2x2WsRmoFUs&t=2s

Facebook Comments

Loading...
DIJELI