(VIDEO) ŠARIĆEV NOVI ‘SHOW’: Pogledajte što je radio obrani Orlanda i maestralno dodavanje preko cijelog terena

Šarić zapravo igra kao da je već dugo u NBA ligi, odnosno, posljednjih tjedana je predvodnik Philadelphije, koja se ove sezone očito oslanja na kvalitete svojih 'rookieja'.

Hrvatski košarkaš odigrao je, za svoj standard, prosječnu utakmicu, ali čak je i u srednje dobrom izdanju srušio rekord. Postao je prvim novakom nakon Allana Iversona koji je postigao deset ili više koševa na barem 20 utakmice. Iversonu je to uspjelo 26 puta u sezoni 1996/97.

Šarić zapravo igra kao da je već dugo u NBA ligi, odnosno, posljednjih tjedana je predvodnik Philadelphije, koja se ove sezone očito oslanja na kvalitete svojih ‘rookieja’. Podsjetimo, prije Šarića glavnu riječ je vodio drugi novak, Joel Embiid, ali on je ponovo ozlijeđen, pa je Dario uzeo stvar u svoje ruke.

Na gostovanju kod Orlanda njegova Philadelphija je poražena, ali Šarić je u poraz ugradio 18 koševa u 25 minuta igre. Iz igre je šutirao 6/14, trice je gađao 2/5, a pogodio je sva četiri slobodna bacanja. Također, ugrabio je pet skokova, jednom je blokirao i jednom ukrao loptu.

Na Šariću se zaista ne bi reklo da je novak, igra bezobrazno i bez straha prema iskusnijim i starijim protivnicima. To se vidjelo i u utakmici s Orlandom gdje je maltretirao Nikolu Vučevića i Bismacka Biyomba koji su znatno veći od njega zabijavši kraj njih koševe kao od šale. Osim što je obranu lijepo rezao mekanim potezima, Šarić se istaknuo jednim sjajnim dodavanjem preko cijelog igrališta.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI