(VIDEO) Situacija koja je podigla Španjolsku na noge: Suci su u zadnjim sekundama digli ruke za pasivni, a onda je uslijedio šok

Odluka suca zbunila je sve prisutne, uključujući gledatelje i komentartore prijenosa. Zahvaljujući tome "produženom" napadu, Španjolcima je ostalo tek desetak sekundi za realizaciju napada, što im nije uspjelo.

Na samom kraju, odnosno, u posljednjim trenucima četvrtfinalnog okršaja između Hrvatske i Španjolske (30:29) na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj, dogodila se jedna, nazovimo to za početak, sporna situacija. Igrala se zadnja minuta utakmice, Hrvatska je imala gol prednosti i napad, a suci su nakon nekoliko sekundi podigli ruke i upozorili na pasivnu igru hrvatskih rukometaša. Nastala je panika i Luka Cindrić je opalio i pogodio gredu, a lopta odlazi iza španjolskih vrata. Činilo se kako je lopta za Španjolsku, ali suci su sudili prekršaj i vratili loptu Hrvatskoj.

I tada se dogodilo za većinu gledatelja nešto šokantno, suci su spustili ruke za pasivan napad i dodijelili novi napad Hrvatskoj. Odluka suca zbunila je sve prisutne, uključujući gledatelje i komentartore prijenosa. Zahvaljujući tome “produženom” napadu, Španjolcima je ostalo tek desetak sekundi za realizaciju napada, što im nije uspjelo.

Jasno, odmah nakon utakmice optužili su suce za “krađu”, a jedna od situacija koju smatraju spornom je baš ta u posljednjim sekundama. Postoji nekoliko opcija zbog kojih su suci mogli spustiti ruku. Prva je da vratar brani udarac i lopta se odbija momčado koja je imala napad, to se nije dogodilo. Druga situacija je da lopta pogađa vratnicu i odbija se nazad momčadi koja je napadala, to se također nije dogodilo. Ostaje treća opcija, a to je da je netko iz momčadi koja se branila napravio prekršaj i bio kažnjen.

Baš se to i dogodilo, ali se sporna situacija nije vidjela na televizijskom prijenosu. Mundo Handball otkriva kako je Garcia Guerrero dobio žuti karton zbog prigovora na dosuđeni prekršaj na Cindriću, a to pokazuje i zapisnik. Dakle, situacija nije sporna, sve je čisto i Hrvatska je s razlogom dobila novi napad.

Cijelu situaciju pogledajte u nastavku…



Facebook Comments

Loading...
DIJELI