(VIDEO) SPEKTAKL PRED 95 TISUĆA LJUDI: Sampaoli imao debi iz snova, pogledajte kako su Messi i društvo srušili Brazil

Međutim, ispred Sampaolija još je mnogo posla jer je Argentina, premda je nastupila praktički u najjačem sastavu predvođena Lionelom Messijem, više sretno nego spretno došla do pobjede protiv velikog rivala.

Novi izbornik argentinske nogometne reprezentacije Jorge Sampaoli nije mogao poželjeti ljepši debi na klupi ‘Gauča’. U prijateljskom susretu igranom u Melbourneu pred 95,569 gledatelja reprezentacija Argentine je pobijedila Brazil 1-0.

Pogodak odluke postigao je Gabriel Mercado u 44. minuti utakmice.

Međutim, ispred Sampaolija još je mnogo posla jer je Argentina, premda je nastupila praktički u najjačem sastavu predvođena Lionelom Messijem, više sretno nego spretno došla do pobjede protiv velikog rivala. Brazil, koji je nastupio bez Neymara, je tijekom susreta imao niz prilika i dvije vratnice, no Philippe Coutinho u prvom i Gabriel Jesus u drugom poluvremenu promašivali su nemoguće.

Najbolju priliku na utakmici imao je Gabriel Jesus koji je u 63. minuti izbio sam ispred Sergia Romera, zaobišao argentinskog vratara i sa pet-šest metara pogodio vratnicu. U nastavku akcije lopta se odbila do Williana koji je pucao sa desetak metara iskosa, ali je i on pogodio vratnicu.



Brazil je tako upisao prvi poraz pod vodstvom izbornika Titea nakon devet uzastopnih pobjeda i razlike pogodaka 25-2. Titea može utješiti što je ‘Selecao’ uz domaćina Rusiju, jedina reprezentacija koja je osigurala nastup na svjetskom prvenstvu 2018. godine, dok je Argentina trenutačno tek peta u južnoameričkim kvalifikacijama i sadašnja pozicija je vodi u dodatne kvalifikacije.

Susret u Melbourneu bio je njihov 108. međusobni ogled i 39. pobjeda Argentine. Brazil je upisao 46 pobjeda, dok su 23 susreta završila bez pobjednika.

Jedno od najvećih svjetskih nogometnih rivalstava započelo je 20. rujna 1914. u Buenos Airesu pobjedom domaćina 3-0. Do sada su igrali međusobno na pet kontinenata, u 19 država i 32 grada.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI