(VIDEO) U grotlu i dimu Poljuda Rijeka i Hajduk odigrali bez pobjednika

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

U 70. minuti nastao je četverominutni prekid koji su uporabom pirotehničkih sredstava izazvali pripadnici Torcide smješteni na sjevernoj tribini poljudskog stadiona. K tome, navijači su izvjesili transparent - "Kustić, Mišković, Herak i Madžar - vi ste uglađeni Mamić. Hanžeković vas čeka u paklu. Odjebite od Hajduka! Torcida protiv Opatijske inicijative"

U derbiju 27. kola Prve HNL nogometaši Hajduka i Rijeke odigrali su 1-1 (0-0) u jadranskom derbiju odigranom u subotu na poljudskom stadionu, gdje su Riječani poveli u 52. minuti pogotkom Čolaka, a Splićani izjednačili golom Mije Caktaša iz kaznenog udarca.

U prvom poluvremenu, punom čvrstih duela, sudac Igor Pajač podijelio je čak sedam žutih kartona, tri Splićanima, a četiri Riječanima, ali nijednom nije morao pokazati prema centru, iako je bilo prilika za pogodak. Hajdukove su bile zrelije. Već u 3. minuti Ismajli je pucao iz okreta sa sedam metara nakon ubačaja iz slobodnog udarca, ali riječki vratar Simon Sluga odlično je reagirao i obranio. Sluga je izašao kao pobjednik i u 38. minuti, kad je Mađar Adam Gyurcso povukao kontranapad i sa 18 metara pucao snažno i precizno, ali ne i neobranjivo za Slugu.

Već prvih 15-ak minuta drugog poluvremena bilo je sadržajnije što se tiče opasnosti pred vratima obiju momčadi, nego što je bilo cijelo prvo poluvrijeme. Hajduk je zaprijetio odmah u prvoj minuti nastavka preko Tome Bašića koji je zamijenio Ismajlija. Rijeka je opasno vrebala iz kontranapada.

Jedan takav, koji su izabranici Matjaža Keka izveli u 52. minuti završio je prvim pogotkom na utakmici. Acosty je dao odličnu loptu prema Pavičiću, koji je ušao u kazneni prostor te u padu uspio gurnuti loptu na pet metara, gdje je neometan bio Antonio Mirko Čolak i lakoćom svladao Karla Leticu za vodstvo gostiju. Nakon te akcije Rijeka je još dvaput opasno zaprijetila, ali Heber i Acosty nisu uspjeli zahvatiti loptu.

Hajduk je do izjednačenja došao u 62. minuti iz kaznenog udarca. Igor Pajač je pokazao na bijelu točku nakon što je Adam Gyurcso pao u kaznenom prostoru nakon duela s Raspopovićem. Precizan izvođač bio je Mijo Caktaš.



U 70. minuti nastao je četverominutni prekid koji su uporabom pirotehničkih sredstava izazvali pripadnici Torcide smješteni na sjevernoj tribini poljudskog stadiona. K tome, navijači su izvjesili transparent – “Kustić, Mišković, Herak i Madžar – vi ste uglađeni Mamić. Hanžeković vas čeka u paklu. Odjebite od Hajduka! Torcida protiv Opatijske inicijative”.

https://www.youtube.com/watch?v=NOr7tjcI1ys

Nedugo nakon što je dvoboj nastavljen, Hajduk je došao blizu drugom pogotku, ali je još jednom Simon Sluga bio na mjestu. Riječki je vratar nogom obranio udarac Franka Kovačevića s udaljenosti od pet metara.

U drugoj minuti sudačke nadoknade Mijo Caktaš je dobro pucao glavom nakon ubačaja Bašića, ali ponovno je odlično reagirao Sluga i spriječio pogodak. Do kraja utakmice riječki strijelac Antonio Čolak još je uspio zaraditi drugi žuti karton i isključenje, ali Splićani nisu imali dovoljno vremena kako bi kapitalizirali brojčanu prednost na terenu pa je ostalo 1-1, čime se Hajduk zadržao na drugom mjestu s bodom više od Rijeke.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI