(VIDEO) Vaterpolistice idu na Euro! Pogledajte kakvo ludilo su napravile nakon plasmana

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Osim muških, imamo i ženske Barakude, koje su nas odvele na Europsko prvenstvo

Večeras je splitska publika podržala Barakudice u njihovom snu o Barceloni. Gromoglasnim navijanjem pratili su djevojke na njihovom putu prema pobjedi koju su ostvarile rezultatom 14:9 protiv Čehinja (4:1, 4:1, 2:4, 4:3).

Djevojke su se tako priključile muškim Barakudama te će zajedno s njima u srpnju otputovati na Europsko prvenstvo. Svoju su spremnost pokazale već u prvoj utakmici kada su svladale Čehinje rezultatom 9:6.

Sretan sam zbog djevojaka. Kada su one sretne onda sam i ja zadovoljan, a one su odigrale zaista odličnu utakmicu. A sada planovi za dalje, prvo da se dobro odmorimo i spremimo za Europsko prvenstvo pa onda tamo pomrsimo račune nekima velikima koji misle da su nedodirljivi”, rekao je izbornik Matutinović.

Na hrvatskoj strani najviše golova zabilježila je Bukić s četiri pogotka, potom tri Pavić, dva Miljković i I. Butić, te po jedan D. Butić, Lordan i Balić. Odlična je bila i Ratković koja je branila hrvatski gol u prve dvije četvrtine te zabilježila osam obrana. Nakon nje na gol je stala Erak.

Zadovoljne smo i sretne, idemo na Europsko prvenstvo! Već godinu dana radimo na tome, bio nam je cilj da odigramo ove dvije utakmice kako treba i to smo odradile kako treba, jako sam ponosna na svoje cure. Sada idemo na Europsko prvenstvo napraviti nove rezultate i novi iskorak u hrvatskom ženskom vaterpolu”, izjavila je Dina Lordan, kapetanica reprezentacije.



Na Češkoj strani kapetanica Lucie Votavova postigla je pet pogotka, te po jedan Kopencova, Javurkova, Vopalkova i Hlavata.

Za odlučujuću utakmicu izbornik ženske reprezentacije Dragan Matutinović okupio je sljedeće igračice:
FRANKA ERAK
EMMI MILJKOVIĆ
LEA SAFTIĆ
TEREZA BALIĆ
DINA LORDAN – cap.
MATEA SKELIN
GLORIA BADŽIM
DOMINA BUTIĆ
PETRA BUKIĆ
IVANA BUTIĆ
LEONARDA PAVIĆ
MARTINA NADILO
ALEXANDRA RATKOVIĆ

Nakon plasmana na Euro djevojke su se opustile i napravile ludilo za vrijeme večere, a sve je zabilježeno i objavljeno na Facebook profilu Vaterpolskog saveza.

https://www.facebook.com/hvs.hr/videos/1654167004667097/

Facebook Comments

Loading...
DIJELI