(VIDEO) Vječni favoriti! Francuska na otvaranju Svjetskog prvenstva demolirala Brazil

Facebook: Equipes de France de Handball/(Official)/Photo: PILLAUD

Peterostruki svjetski prvak čak je u jednom dijelu utakmice poštedio inferiornog protivnika, ali gol razlika je na kraju ipak bila prevelika.

Na otvaranju Svjetskog rukometnog prvenstva domaćin je razmontirao Brazil sa nevjerojatnih 31:16 (17:7). Peterostruki svjetski prvak čak je u jednom dijelu utakmice poštedio inferiornog protivnika, ali gol razlika je na kraju ipak bila prevelika.

Francuzi su odmah na startu krenuli uvjerljivo, a Brazilci su na svoju žalost vrlo rano razbranili neuništivog Omeyera koji u 41. godini brani kao da je na početku karijere. Ubrzo se Francuska odlijepila na 8:2, a ubrzo je bilo i 10:3 zahvaljujući Karabatiću i Omeyeru.

Zanimljiv je podatak kako je Omeyer imao 11 obrana u 21. minuti utakmice, toliko obrana neki vratari ne skupe u čitavoj utakmici. Francuzi su se nastavili dizati, a Brazilci bi tek tu i tamo uspjeli iznijeti neki efikasan napad pa je tako na poluvremenu bilo 17:7

Francuzi su se u nastavku malo opustili, to jest smanjili su ritam. Izbornik Dinart poslao je na parket B momčad koja je svejedno nadigravala Brazil. Bilo je zaista sjajno gledati tako razigranu i rastrčanu momčad i činjenica da su s takvom lakoćom priveli meč kraju da se na kraju činilo da se nisu previše ni umorili, zaista je impresivna.

Kod Francuza najefikasniji je bio Valentin Porte sa šest golova, Dipanda, Guigou, Karabatić, Nyokas i Narcisse zabili su po tri, a kod Brazila je najbolji bio Toledo s pet golova. Naravno, jedan od najboljih bio je Thierry Omeyer koji je upisao 14 obrana, a branio je samo prvo poluvrijeme, u nastavku ga je mijenjao Gerard.



https://www.youtube.com/watch?v=5fPo-4a-5LE

Facebook Comments

Loading...
DIJELI