(VIDEO) WAWRINKA I MURRAY ODIGRALI MEČ GODINE: Švicarac za finale više od četiri i pol sata lomio prvog igrača svijeta

Foto: Hina

Nadal bi ga mogao čekati i u nedjeljnom finalu (15 sati), ako će u drugom polufinalnom dvoboju opravdati ulogu favorita i pobijediti 23-godišnjeg Austrijanca Dominica Thiema.

Švicarski tenisač Stan Wawrinka po drugi put u karijeri borit će se za naslov pobjednika Roland Garrosa na pariškoj crvenoj zemlji, nakon što je u petak za četiri sata i 34 minute pobijedio prvog tenisača svijeta, Britanca Andyja Murrayja, sa 6-7 (6), 6-3, 5-7, 7-6 (3), 6-1.

Tako je 32-godišnji Wawrinka uzvratio Murrayju za prošlogodišnji poraz u polufinalu pariškog Grand Slam turnira te postao najstariji finalist Roland Garrosa od 1973. godine, kada je naš Nikola Pilić, tada kao 33-godišnjak, poražen u meču za naslov od Rumunja Iliea Nastasea.

Wawrinka je prije dvije godine osvojio pariški naslov pobijedivši u finalu Srbina Novaka Đokovića. To mu je bio drugi Grand Slam trofej, nakon što je prvi osvojio 2014. godine na Australian Openu, gdje je u finalu bio bolji od Španjolca Rafaela Nadala.



Nadal bi ga mogao čekati i u nedjeljnom finalu (15 sati), ako će u drugom polufinalnom dvoboju opravdati ulogu favorita i pobijediti 23-godišnjeg Austrijanca Dominica Thiema, koji je u četvrtfinalu svladao Novaka Đokovića.

RG, tenisači – polufinale

Stan Wawrinka (Švi/3) – Andy Murray (VB/1) 6-7 (6), 6-3, 5-7, 7-6 (3), 6-1.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI