(VIDEO) ZAVRŠENA EUROPSKA BAJKA Benfica razbila Dinamo spektakularnim golovima!

screenshot

Nogometaši Benfice plasirali su se u četvrtfinale Europske lige nakon što su u četvrtak u uzvratu osmine finala u Lisabonu u produžetku svladali Dinamo sa 3-0 (1-0). Nakon 90 minuta Benfica je imala prednost od 1-0, čime su nadoknadili zagrebački poraz od 0-1, a u produžetku su Ferreira (94) i Grimaldo (105) donijeli prolazak portugalskom sastavu.

Trener hrvatskog prvaka Nenad Bjelica odredio je očekivani sastav. Zbog ozljeda su otpali kapetan Arijan Ademi i Izet Hajrović, a zbog žutih kartona Ivan Šunjić i Marin Leovac. Umjesto Hajrovića zaigrao je Damian Kadzior, Amir Rrahmani je preuzeo lijevi bok i odigrao fantastičnu utakmicu, dok je na poziciju zadnjeg veznog uskočio Nikola Moro.

Trener Benfice Bruno Lage ponovo je iznenadio sa sastavom izostavivši neke od najboljih igrača, pa su tako iz početnog sastava ispali Joao Felix, Grimaldo, Jonas, Cervi, Gedson i Samaris. Ovoga puta nije bilo niti hrvatskog veznjaka Filipa Krovinovića, koji nije bio niti na klupi, premda je u prvom susretu bio jedan od najboljih igrača u redovima portugalskog sastava.

Dinamo je u prvom poluvremenu prepustio inicijativu domaćinu, usredotočivši se na to da većinu suparničkih akcija slomi već na sredini terena i u tome je uglavnom uspijevao, osim u dvije situacije.

U 38. minuti zaprijetio je Pizzi, koji pucao iskosa sa 15 metara, ali vratar Livaković je na mjestu. Još jednom je Livaković morao intervenirati u 42. minuti, kada je Rafa Silva pucao s vrha 16-erca.



Trener Benfice Bruno Lage krenuo je u drugo poluvrijeme sa dva svježa igrača, uveo je Grimalda i Jonasa, a u 62. minuti i talentiranog Joaoa Felixa.

I upravo mu je Jonas u 71. minuti donio pogodak, pogodivši sa vrha kaznenog prostora, čime je Benfica anulirala prednost Dinama od 1-0 iz prve utakmice.

Prvi puta Dinamo je ugrozio protivnika u 51. minuti, kada je Dani Olmo pucao sa 18 metara, ali golman Benfice uspio je obraniti njegov pokušaj. A u sudačkoj nadoknadi “modri” su mogli zabiti nakon kornera, kojeg je izveo Olmo, a vratar Vlachodimos skinuo je loptu s glave Gavranovića koji je bio sam na drugoj stativi.

Uslijedio je produžetak i prvu prigodu imao je Dinamo u 92. minuti, kada je Šitum pucao sa deset metara iskosa, ali Vlachodimos je na mjestu.

U 94. minuti, nakon što Dinamovci nisu uspjeli rasčistiti situaciju u svom 16-ercu, lopta je došla do stopera Francisca Ferreire, koji odličnim udarcem sa 20 metara trese mrežu za vodstvo Benfice 2-0.

No, samo dvije minute kasnije Dinamo je trebao zabiti. Oršić je ubacio u peterac, a Gojak potpuno neometan promašuje sa pet metara.

Nakon toga sve je krenulo nizbrdo, prvo je u 104. minuti Dinamov branič Stojanović zbog upornog prigovaranja dobio dva žuta kartona zaredom i “modri” su ostali s igračem manje, a onda je u 105. minuti branič Alex Grimaldo udarcem sa 25 metara, koji je imao nevjerojatnu putanju, pogodio za vodstvo domaćina 3-0.

Ipak, Dinamo se još nije predao, u 111. minuti stopostotnu priliku imao je Atiemwen, ali puca pored gola.

Treba spomenuti i jednu dvojbenu situaciju u 22. minuti, kada je Petković, koji se je pokušao zagraditi, u duelu sa domaćim braničem pao u kaznenom prostoru, ali njemački sudac dosudio je prekršaj za Benficu.

Na tribinama Luza bilo je oko 1.500 navijača Dinama koji su bili smješteni na nekoliko sektora. Najveća skupina bila je na najvišem prstenu, ali to im nije smetalo da od prve minute sjajno bodre svoju momčad.

Ždrijeb četvrtfinalnih parova Europske lige bit će održan u petak u sjedištu Uefe u Nyonu, s početkom u 13 sati. Uz Benficu, u bubnju će se naći Chelsea, Napoli, Arsenal, Eintracht, Valencia, Slavia Prag i Villarreal.

BENFICA – DINAMO 3-0

BENFICA: Vlachodimos, Ribeiro (Grimaldo, 46), Ruben Dias, Ferreira, Almeida, Gabriel, Živković (Jonas, 46), Pizzi (Gedson), Fejsa, Rafa Silva, João Filipe (Joao Felix, 62).

DINAMO: Livaković, Rrahmani, Dilaver, Theophile, Stojanović, Gojak (Atiemwen, 97), Moro, Olmo, Oršić (Perić 109), Kadzior (Šitum 75), Petković (Gavranović, 86).

STRIJELCI: 1-0 Jonas (71), 2-0 Francisco Ferreira (94), 3-0 Alex Grimaldo (105).

CRVENI KARTON: Petar Stojanović (Dinamo, 104)

SUDAC: Deniz Aytekin (Nje)

STADION: Luz

GLEDATELJA: 48.000

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI