Vrsaljko s Atletico Madridom osvojio Europsku ligu

screenshot

Griezmann rastužio, Gabi dotukao Marseille

U finalu Europske lige Atletico Madrid je s 3:0 pobijedio Marseille i po treći put osvojio to natjecanje, nakon 2010. i 2012. godine.

Junak finala bio je Antoine Griezmann koji je postigao dva pogotka, prvog u 21., a drugog u 49. minuti. Točku na i stavio je Atleticov kapetan Gabi u 89. minuti. Istodobno, tragičarom se može proglasiti Valerea Germainea koji je u četvrtoj minuti promašio veliki zicer pucavši daleko od gola u situaciji kad je bio sam pred Janom Oblakom.

Za Atletico Madrid nastupio je i hrvatski reprezentativac Šime Vrsaljko koji je igrao prvih 45 minuta. Šime je osmi hrvatski nogometaš koji je osvajao Europsku ligu ili Kup UEFA.

screenshot

Atletico je u ovom natjecanju slavio 2009. i 2011. godine te mu je ovo treći naslov, dok Marseille nije uspio postati prvi francuski klub koji je osvajao Kup UEFA ili Europsku ligu. Španjolci su do trijumfa došli posve zasluženo zahvaljujući Francuzu Griezmannu, koji je znalački iskoristio dvije velike pogreške igrača Marseillea, dok je francuski klub zapravo opasan samo u prvih i zadnjih deset minuta utakmice.

Utakmica je počela sjajnom prilikom Francuza nakon što je u 4. minuti Germain primio loptu u šesnaestercu, ali kada je bio sam ispred vratara Oblaka poslao je loptu visoko iznad i pored gola. U 21. minuti katastrofalno je pogriješio veznjak Marseillea Kamerunac Anguissa, koji je na 20-tak metara od svog gola loše reagirao nakon jednako tako lošeg ispucavanja vratara Mandande, Atleticov kapetan Gabi je odbijenu loptu samo dao u for za Griezmanna, a Francuzu nije bilo teško svladati s desetak metara Mandandu za vodstvo Atletica. U 30. minuti je zbog ozljede teren u suzama napustio kapetan Marseillea Dimitri Payet. Ostatak prvog dijela protekao je borbeno, na trenutke i grubo – žuti karton dobio je i Vrsaljko, ali bez izrazitih prilika, pa je jedini udarac u okvir vrata bio onaj Griezmannov gol.



Dvije asistencije Kokea

Tek što je počelo drugo poluvrijeme Atletico je zabio i drugi gol. Opet je strijelac bio Griezmann kome je Koke, nakon što su igrači francuske momčadi opet izgubili loptu na svojoj polovici, dodao preciznu loptu, a napadač Atletica potkopava loptu i ponovno vara vratara.

Atletico je i nakon drugog gola posve pruzeo kontrolu utakmice, pa je u 70. minuti udarac Kokea Mandanda vadi ispod grede, dok je Marseille bio nemoćan. Tako je bilo sve do 81. minute kada je Mitroglou sjanim udarcem glavom pogodio vratnicu, a tri minute kasnije udarac Amavija brani Oblak.

Minutu prije kraja Atletico je potvrdio naslov nakon precizne akcije koji neobranjivim šutem u “malu mrežicu” okončava Gabi, dok je asistent opet bio Koke.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI