WEST HAMOV IZDAJNIK OTKRIO PRAVU ISTINU O SVOM ODLASKU: ‘Za sve je kriv Slaven Bilić’!

Facebook: West Ham United/Photo: Arfa Griffiths

Payet je prošle sezone bio lider Bilićeve momčadi i svojim je sjajnim igrama pogurao West Ham do sedmog mjesta u Premiershipu.

Francuski reprezentativac, Dimitri Payet, ove je zime London zamijenio Marseillem u transferu vrijednom 28 milijuna eura. Payet je prošle sezone bio lider Bilićeve momčadi i svojim je sjajnim igrama pogurao West Ham do sedmog mjesta u Premiershipu.

No, nova sezone donijela je potpuni preokret u odnosu Payeta i Bilića, a Francuz je sve odlučio prokomentirati za L’Equipe.

“Problemi su nastali već u kolovozu kada je West Ham tražio sto milijuna eura za moj transfer”, započeo je Payet i naglasio kako mu je u potpunosti prekipjelo u prosincu nakon utakmice s Hullom u kojoj je West Ham jedva slavio s 1:0. “Tu smo utakmicu dobili s 1:0, ali su oni pogodili vratnicu čak četiri puta. Svi su se oko mene veselili zbog pobjede, ali toga dana naš igrač utakmice bila je vratnica. Nakon toga sam shvatio kako više nema prostora za napredak i kako želim novi izazov”, kazao je Payet.

Francuz je usput iskritizirao Bilića i njegov način igre. “Nije mi se sviđao naš defenzivni pristup nogometu, smetalo mi je to i igrao sam utakmice, a da pritom u njima nisam uživao. “, komentirao je Payet.

Bilićeva strategija bila je jedna od glavnih razloga Payetova odlaska u Marseille, odnosno, to ga je nagnalo da kontaktira Rudija Garciju. “Bio sam u kontaktu s Marseilleom, posebice s trenerom Garcijom. Da sam čekao kraj sezone izgubio bih šest mjeseci”, poručio je Payet.



Payet je naglasio kako je Bilić dobro znao da on želi otići i to još na početku sezone. “Ranije sam upozoravao ljude u klubu da bih mogao otići, ali nisu me shvatili ozbiljno. Pa Bilić je prvi znao da želim izlaz, to sam mu rekao na početku sezone. No, klub me nije htio prodati i to sam poštovao. U siječnju se situacija ponovila, htio sam ići u Marseille, oni su rekli da ne može i tada sam rekao da neću igrati za West Ham”, objašnjava Dimitri.

Napominje i kako njegov odlazak iz Londona nije samo vezan za nogomet te naglašava kako njegova obitelj nije bila sretna u Londonu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI