Zahovič šokirao sramotnom izjavom i odbio se ispričati

Sramotna izjava sportskog direktora Maribora i bivšeg slovenskog reprezentativca, Zlatka Zahoviča, izazavala je burne reakcije u susjednoj Sloveniji pa onda i u cijeloj regiji, kada se vijest proširila.

Incident je nastao u subotu nakon što je Maribor poražen od Krškog s 2:0. Zahovič je dosta žestoko reagirao na pitanje novinara Dejana Mitrovića koji je ispitivao o broju gledatelja na stadionu. Zahovič je upitan je li razočaran s obzirom na to da je bilo svega 1500 ljudi na stadionu, a reakcija je nevjerojatna.

“Ti samo hoćeš provocirati. Čekaj malo, sine. Koliko ti je godina? Nedavno si imao obiteljsku tragediju, mislio sam da će te ona nečemu naučiti, ali rekao bih da nije”, izjavio je Zahovič novinaru kojem je nedavno tragično preminuo otac. Slovenski mediji su zgroženi ovakvim ponašanjem Zahoviča, Maribor se ogradio od izjava njihiva sportskog direktora, a reagirala je cijela javnost uključujući i Novinarsko društvo.

No, Zahovič se nije tu zaustavio, u razgovoru za Večer rekao je kako se nema razloga ispričati.

“Nemam se razloga ispričati. Ispričat ću se kada to bude potrebno, a sada to nije slučaj. Riječi koje sam mu izgovorio nisu uvrede. Štitio sam svoju obitelj, Maribor, koju volim”, izjavio je Zahovič.



Novinar smatra kako nije provocirao već da je postavio normalno pitanje.

“Mislim da sam postavio normalno pitanje, a tragedija koja mi s dogodila me teško pogodila, pa mi je sve to bilo prilično bolno”, komentirao je Mitrović.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI