‘Zašto brojite krvna zrnca i ne volite Hrvatsku?’ Kroničar reprezentacije pokopao mrzitelje Vatrenih

foto: hns

Subašiću varalico”! Grmi iz jednog dijela medija koji ne može, nikad nije mogao, nit neće, provariti uspjeh hrvatske nogometne reprezentacije. Kao da nije dosta što su se grubo poigrali sa Subašićevim porijeklom, vjerom, osjećajima, kao da nije dovoljno gnjusno to što su mu opisivali sve obiteljske nevolje prilikom sklapanja braka…

Sad ga se treba još proglasiti lopovom, Sukus je to osjećaja nepodnošljivosti hrvatskog uspjeha koji se valja nizbrdicom dijela naših medija.

Jednu bizarnu englesku vijest, kako su “svi vratari prekjučer varali prigodom izvođenja jedanaesteraca”, podrazumijevajući pritom ne samo Subašića, nego i Schmeichela i Akinfejeva, raspalili su frustrirani pisci kao vijest dana, godine, dekade ili stoljeća. No, kad svi varaju onda nitko ne vara, pa ova vijest gubi u svojoj logici svaki temelj.

Suočeni smo s pojavom koja nas mora duboko zabrinuti. Kopajući po ljudskim sudbinama na način da stvaramo krivcima pojedince što su uopće živi, kamoli da se pomiču kod izvođenja jedanaesteraca, odričemo se i zadnje note ljudskosti u svojim napisima.

Zluradost i podcjenjivanje, mržnja i hinjeno prenemaganje što se osjeća i kod pobjeda mnogi mediji od sebe rade karikature. Zar nije jednostavnije reći, napisati – “Ne možemo podnijeti Hrvatsku. I bok¨!



Istina jest, hrvatski nogomet leglo je korupcije, pa čak i kriminala, ne valja mnogo toga u tom okružju. No, pitanje je tko se iskreno bori protiv toga, a tko to koristi da cijelo naše društvo inkriminira, sramoti, igra se s ljudskim sudbinama, obračunava se s ljudima koji se dječje razdragano raduju uspjesima naših nogometaša.

Uživati u spoznaji da je Subašić varalica, koristiti tu vijest iz engleskih medija kao oruđe, a ne kao glupost ‘par exellance’ mogu samo oni koji ne mogu.. Što? Podnijeti Hrvatsku!

Facebook Comments

Loading...
DIJELI