Ždrijeb za drugo pretkolo Lige prvaka “pomilovao” Rijeku, tu utakmicu moraju dobiti

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Rijeka će igrati protiv pobjednika iz susreta između velškog prvaka The New Saintsa i gibraltarskog prvaka Europe

Danas točno u podne u Nyonu održan je ždrijeb za drugo pretkolo Lige prvaka koji se, zasad, pokazo sretan za NK Rijeku.

Naime, „kuglice“ su odlučile da je protivnik hrvatskog prvaka igrati protiv pobjenika iz susreta između velškog prvaka The New Saintsa i gibraltarskog prvaka Europe (ozbiljno to je ime tamošnjeg kluba).

Inače, ovo je drugi put u klupskoj povijest Rijeke da se našla u ždrijebu Lige prvaka, a u ovoj fazi natjecanja je bila u ulozi nositelja. Velški i gibraltarski prvak prvi susret prvog pretkola igrat će 27. ili 28. lipnja, a uzvrat tjedana dana kasnije. Pobjednik će se sučeliti s Rijekom 11. ili 12. srpnja, a uzvrati su tjedan dana kasnije. Ukoliko prođe, Rijeka neće biti nositelj u trećem pretkolu čiji je ždrijeb 14. srpnja.

U biti kilo koji od navedenih kluba dođe Rijeci „na noge“ hrvatski prvaci s njim ne bi trebali imati problema. Ipak su to klubovi slabe kvalitete te bi bilo parvo čudo, ali i sramota, da Rijeka ne prođe dalje.

Uglavnom, riječki put prema trećem pretkolu Lige prvaka znatno je olakšan. Recimo u lošem scenariju za protivnika Rijeka je mogla dobiti slovačku Žilinu koja je puno ozbiljniji klub.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI