A BOSANCI RADNA SNAGA: Arapi masovno počeli kupovati nekretnine na Vlašiću

Wikimedia Commons

Danas se oko tisuću četvornih metara zemljišta na planini u blizini skijališta i samih staza može prodati za gotovo dvadeset tisuća eura.

Na planini Vlašić u središnjoj Bosni državljani arapskih zemalja počeli su masovno kupovati zemljište. Sarajevski Dnevni avaz javlja kako su cijene nekretnina na tom području sada udesetorostručili.

Godinama su Arapi u potrazi za nekretninama i zemljištem na području Sarajeva, a sada su izgleda oko bacili na planinu poznatu po lijepoj prirodi i potencijalima za zimski turizam.

Alem Mehić iz vlašičkog sela Mudrike tvrdi kako su Arapi do sada na Vlašiću kupile više od 150 tisuća četvornih metara zemljišta, na njemu su izgradilli dvadesetak novih kuća a sada grade i restoran.

Danas se oko tisuću četvornih metara zemljišta na planini u blizini skijališta i samih staza može prodati za gotovo dvadeset tisuća eura.

Ferzo Mehić iz sela Odžak koji je svoju kuću i zemljište prodao za 40 tisuća eura navodi da Arapi kada otkupe zemljište i kuće od mještana neke od stanovnika BiH unajme kao radnu snagu.



Potkraj prošle godine masovna je kupnja nekretnina za državljane arapskih zemalja  bila je predmetom provjera sigurnosnih agencija u BiH. Služba za poslove sa strancima koja djeluje pri Ministarstvu sigurnosti BiH provela je istragu kojom je utvrđeno da se takvim transakcijama bavi veliki broj “fantomskih” tvrtki koje raspolažu minimalnim početnim kapitalom a investiraju velike novčane iznose.

U cijeli se slučaj zbog sumnji u pranje novca i porezne prijevare uključila i Porezna uprava Federacije BiH.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI