Agrokor seli iz poslovnog prostora kod Cibone!

0
250
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Agrokor je priopćio kako će o eventualnoj prodaji tornja otežanoj brojnim teretima i zalozima odlučivat će vjerovnici.

Agrokor je odustao od snažnog simbola moći, tako da će zaposlenici od ponedjeljka umjesto u poslovnom tornju kod Cibone raditi u poslovnim prostorima na Žitnjaku, na adresi Marijana Čavića 1.

Agrokor je priopćio kako će o eventualnoj prodaji tornja otežanoj brojnim teretima i zalozima odlučivat će vjerovnici.

Loading...

Odluka o preseljenju donesena je s ciljem kvalitetnijeg upravljanja ukupnim raspoloživim poslovnim prostorima u sklopu sustava Agrokora, kaže se u priopćenju.

Dodaje se kako je broj zaposlenika krovne Agrokorove kompanije gotovo dvostruko manji nego početkom godine te je veći dio prostora poslovnog tornja bio neiskorišten. Tako je odlučeno da se centralne službe podrške i upravljački tim i fizički približe operativnim kompanijama od kojih se najveće nalaze upravo na Žitnjaku.

Plan kvalitetnijeg upravljanja i optimalnijeg korištenja uredskih prostora u vlasništvu Agrokora, također uključuje s vremenom i preseljenje u toranj pojedinih kompanija Agrokor grupe koje nemaju vlastite prostore i plaćaju najamninu, odnosno iznajmljivanje preostalog prostora drugim potencijalnim najmoprimcima.

Agrokor d.d. je većinski vlasnik poslovnog tornja Cibona s učešćem u vlasništvu od 76,03 posto i raspolaže s 5.905,16 m² uredskog prostora. Novi prostor Agrokorove upravne zgrade na Žitnjaku ima ukupnu površinu od 1758,70 m², od čega je površina ureda 1000 “kvadrata”, kaže se u priopćenju.