Aktivistice otkrile: Evo zašto zaista prosvjedujemo na splitskoj Rivi

Ivo Cagalj/PIXSELL

Predstavnici građanske inicijative ‘Hrvatska protiv Istanbulske konvencije’ u srijedu su najavili kako će prosvjed na splitskoj Rivi koji se održava u četvrtak, u popodnevnim satima biti ‘stav građana protiv politike aktualne vlasti’ te su ujedno poručili HDZ-ovim saborskim zastupnicima da se Konvencijom provodi politika suprotna programskim načelima njihove stranke.

”Prosvjed na Rivi prerastao je stav protiv ratifikaciji Istanbulske konvencije jer se on sada pretvorio u jasan i glasan stav građana protiv politike aktualne vlade”, rekla je članica ove građanske inicijative Sanja Bilač na konferenciji za medije na Rivi, gdje će se prosvjed uostalom i odviti. Na prosvjedu će prema njenim riječima, biti iznesene jasne poruke ne samo hrvatskom narodu, već i aktualnoj političkoj vlasti.

Bilač, koja je ujedno i prosvjetna djelatnica u izjavi za medije nije željela komentirati nesuglasice unutar HDZ-a nastale nakon najave ratificiranja Konvencije, ali je zato apelirala na zastupnike te stranke da je Konvencija suprotna njihovim načelima te istaknula, kako ipak oni sami trebaju donijeti odluku i preuzeti odgovornost prema svojem narodu.

“Na Rivi će se dogoditi nešto najbolje što je Hrvatska doživjela od zajedništva domovinske i iseljene Hrvatske nakon našega prvog predsjednika Franje Tuđmana”, smatra Bilač uvjerena u pozitivne učinke splitskih demonstracija, stoga što je došao trenutak u kojem ljudi napokon mogu jasno izreći ono što osjećaju.

”Prosvjed će biti najvažnija poruka Vladi jer očito da Vlada ne reagira na činjenicu da je 60 posto građana protiv ratifikacije Istanbulske konvencije, a ne reagira ni na činjenicu da 80 posto građana smatra da država ide u lošem smjeru,” ustvrdila je Bilač koja je na konferenciji. I aktivistica Jelena Teklić na spomenutoj konferenciji iznijela je svoje stajalište o Konvenciji, ali i argumentirala prosvjed na Rivi.



”Prosvjedom na Rivi želimo poslati poruku vladajućima da vlast pripada narodu i da izlazi iz naroda i da su zahvaljujući našim glasovima tu gdje jesu” ustvrdila je Teklić i pozvala medije da pošalju objektivnu sliku s prosvjeda na Rivi te da objektivno prenesu ono će se izreći na prosvjedu

Facebook Comments

Loading...
DIJELI