‘Antifašizam i osuda ustaškog režima su temelj hrvatske državnosti’

screenshot

Hrvatska se mora dalje graditi na temeljima antifašizma, a ne na razvalinama jednog sistema koji je davno poražen

Franjo Habulin, predsjednik Antifašističkih boraca i antifašista RH, je u HRT-ovom Studio 4 govorio o antifašizmu i prvom partizanskom odredu, osnovanom u Brezovici. 

Habulin je kazao da će na svečanost obilježavanja u Brezovicu među ostalima doći izaslanici predsjednice Republike Kolinde Grabr-Kitarović, premijera Andreja Plenkovića i predsjednika Hrvatskog sabora. Na pitanje kako to da će na obilježavanje doći uglavnom izaslanici, Habulin je kazao da je do prije nekoliko godina ni komemoracija u Jasenovcu, niti svečanost u Brezovici nisu prošli bez prisutnosti predsjednika Republike. Tada su dane i jasne nedvosmislene poruke vezane uz antifašističku borbu, ali isto tako i osude ustaškog režima. 

Habulin je i konstatirao da je mlađim generacijama potrebno približiti antifašizam. Hrvatska se mora dalje graditi na temeljima antifašizma, a ne na razvalinama jednog sistema koji je davno poražen. Antifašizam mora postati u Hrvatskoj istinska vrijednost. Mora se ponovno stvoriti klima i slika da su upravo antifašizam i antifašistička borba temelj hrvatske državnosti, kazao je među ostalim Franjo Habulin.    

Facebook Comments

Loading...
DIJELI