Australski vojnici izvjesili nacističku zastavu tijekom operacije u Afganistanu

screenshot

“Zastava je uklonjena, a odgovorni kažnjeni”, rekao je premijer

Australski vojnici izvjesili su nacističku zastavu za vrijeme jedne od operacija u Afganistanu što je vojska tada ocijenila “lošom šalom” a premijer Malcolm Turnbull u četvrtak potezom koji je “potpuno neprihvatljiv”.

Australska televizija ABC objavila je fotografiju tog incidenta koji se dogodio još 2007., navodeći jedan vojni izvor koji je kazao da se prije radilo o “lošoj šali” nego o neonacističkom činu.

Zastava se kratko vijorila na jednom vozilu australske vojske 2007. Zapovjednik ju je odmah uklonio”, pojasnilo je ministarstvo obrane koje navodi ABC.

Zastava je uklonjena, a odgovorni kažnjeni”, rekao je premijer.

Australska vojska prisutna je u Afganistanu od 2001. Godine 2007., kada se dogodio incident, bilo je raspoređeno oko 900 australskih vojnika.



Ta je epizoda otkrivena upravo u vrijeme kada se govori o vrlo kontroverznom ponašanju australskih vojnika u Afganistanu, gdje ih trenutno ima još oko 300.

Elitne australske postrojbe optužene su za ratne zločine u tajnom dokumentu do kojeg su u lipnju došli australski mediji. O tome je potom otvorena istraga.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI