Bačen na koljena: ‘Predsjednice, možete li nakratko biti ja? Pročitajte što su mi učinili…’

Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Priča Zagrepčanina Željka Dujanovića zvuči nevjerojatno, šokantno i na granici s normalnim. U uređenom svijetu… U Hrvatskoj je, na žalost, samo jedna u nizu:

Radio sam u nakladničkoj kući Naklada Naprijed, (današnja Naklada Ljevak) u vlasništvu tajkuna Zdenka Ljevaka. Nisam bio plaćen za svoj rad te sam dobio nezakoniti otkaz, što sam dokazao na sudu i dobio pravomoćnu presudu da mi se isplate sve zaostale plaće te da me se vrati na posao. Zdenko Ljevak uz pomoć svojih korumpiranih prijatelja u HDZ-u i sudstvu nikada nije ispoštovao presudu. Dan danas. Moja obitelj je na rubu propasti dok Ljevakova uziva u mojim plaćama”, očajan je naš sugovornik koji sada u 61. godini ovisi o primanjima svoje supruge jer nije ostvario uvjete za mirovinu, a njegova bivša tvrtka mu ni nakon toliko godina još nije isplatila 412.716,03 kuna sa zakonskom kamatom po riješenju donesenim 2012 godine!

Ukrali su mi ljudska prava, prava na rad i plaću. Nedavno sam ponovno pisao predsjednici koja priča da se zalaže za ljudska prava, ali također ne zeli ništa pokrenuti niti se oglasiti. Želim da objavite moje pismo predsjednici, pa ga možda i pročita. Zdenko Ljevak je jedan loš i zao čovjek koji se smije već 20 godina meni i sustavu u lice”, zamolio nas je Željko Dujanović koji kaže kako je bio jedan od najboljih djelatnika koji je ovoj tvrtci otvorio tržište.

OTVORENO PISMO PREDSJEDNICI REPUBLIKE HRVATSKE KOLINDI GRABAR – KITAROVIĆ:

Poštovana i uvažena predsjednice, pišem vam još jednom, po tko zna koji put u očaju, sa zadnjom nadom da ćete mi pomoći u vraćanju mojih ljudskih prava za koja se javno zalažete, koja mi je Zdenko Ljevak uz pomoć korumpiranog pravosudja oduzeo. Obitelj mi je na izmaku snaga, moje zdravstveno stanje je također jako loše i vjerujem da neću još dugo. Moja djeca i unuci su upropašteni, dugovi se gomilaju. Ne tražim ništa što nisam svojim rukama zaradio već tražim svoje plaće koje mi je Zdenko Ljevak ukrao. Za koje sam radio, kako bih svojoj djeci omogućio dostojanstven život. Znam da me ne možete razumjeti, jer vjerujem da nikada niste radili a ne bili plaćeni za to ali barem pokušajte. Barem se nakratko pokušajte staviti u moju kožu, da vam kuća odlazi na bubanj za par kuna od strane države koja ne brani vaša prava, dok se vaš bivši poslodavac koji vam je dužan plaće vozi brodovima i troši novac koji je vama otuđio. Ako ste uspjeli nakratko postati ja, ako ste uspjeli nakratko uvidjeti u kakvoj se situaciji nalazim pitao bih vas za savjet, kao ženu koja je vođa, koja pokušava biti predsjednica građana, kako da ja spasim svoju obitelj? Od državnih organa pomoći na vidiku nema, od pravnih savjetnika još manje. Zdenko Ljevak je dno dna od čovjeka koji je prevario i državu jer mu se to dopustilo. Ja vas zadnji put preklinjem i molim da mi pomognete u tome da se tog gnjusnog čovjeka pritisne i da isplati plaće koje je dužan meni kao bivšem radniku te doprinose državi za iste. U privitku vam šaljem podsjetnik na presudu od strane suda koju Zdenko Ljevak nikada nije morao ispoštovati jer mu je tako rečeno od strane njegovih prijatelja iz DORH-a. Zdenko Ljevak i dalje radi, čovjek koji ne isplaćuje plaće radnicima prima državne poticaje na kojima stvara osobnu dobit dok moja obitelj trune. Postavio bih vam samo jedno pitanje, dali mi dopuštate da ja sam odem po svoje plaće? Dali imam vaš blagoslov da sam ispravim nepravdu i krađu koju je Zdenko Ljevak napravio prema meni i državi?”



Facebook Comments

Loading...
DIJELI